Hirdetés
USA

Munkába álltak a WNBA csapatok:

:

Hirdetés

Vasárnap óta edzésben vannak a WNBA csapatok. A május 14-én esedékes rajtra készülő klubok edzőtáboraiban jelenleg még csak az Egyesült Államokban életvitelszerűen tartózkodó játékosok dolgoznak, de így is számtalan érdekességgel találkozhatunk. A jövő hét második felétől kezdve pedig fokozatosan edzésbe állnak az Európából hazatérők is.

A címvédőt mindig megkülönböztetett figyelem kíséri. Idén sincs másként. A legfontosabb, hogy a Seattle Storm-nál Dan Hughes vezetőedző munkába állhatott. A kiváló szakember, aki rákbetegségből épült fel, nem lehetett ott csapatával személyesen a tavalyi floridai buborékban. Korábbi betegsége miatt kiemelten veszélyeztetett csoportba tartozott és így nem engedélyezték az orvosai, hogy a csapatával tartson. Immár felvette az oltásokat és védettséget élvezve állhatott munkába. Magyar szemmel pedig különleges látni Candice Dupree-t, aki két szezonban is segítette a soproniak munkáját. Ezúttal pedig Sue Bird és Breanna Stewart oldalán küzdhet majd a WNBA-ben.

A tavalyi döntős Las Vegas Aces egy tulajdonosváltás után van. Bár a tengerentúli sajtóban időről időre felröppenek hírek, hogy szakmai téren több személyi változás is lehet, egyelőre változatlan felállásban dolgoznak. Befutott a csapathoz a tavalyi évet kihagyó ausztrál sztárcenter Liz Cambage és edzésben van a Galatánál összeszedett sérülése után Angel McCoughtry. Ugorjunk Chicagóba, ahol a Sky-nál ezekben a napokban minden Candace Parker érkezéséről szól. Hogy szakmailag, eredmény oldalon miként sül el ez az együttműködés, azt most még nem tudjuk. Nyilván a chicagói gárda magyar szemmel kiemelt, hiszen ide érkezik Sopronból Gabby Williams, illetve két honosítottunk Allie Quigley és Courtney Vandersloot is a stabil alapcsapatuk tagja. Magyar szemmel a Connecticut Sun is a figyelem középpontjába kerülhet, a Sopron irányítója Briann January, a Győr centere Beatrice Mompremier és a Szekszárdon sikeres hónapot teljesítő DeWanna Bonner tagja a keretüknek.

Az Indiana Fever keretének Határ Bernadett személyében magyar tagja is van. Természetesen a Sopron Basket és a magyar válogatott centere jelenleg még a bajnoki döntőben bizonyíthat. Mellette Julie Allemand, Jantel Lavender és Tiffany Mitchell sem tudta elkezdeni a munkát vasárnap a csapattal. Ez nem jelenti az, hogy a szakmai stábjuk ne tudta értékes munkát végezni. Különösen a fiatalokkal. Sokan várják, hogy az egész holtszezont egyéni képzésekkel töltő, tavalyi drafton harmadik helyen elkelt Lauren Cox milyen formában tér vissza. Ő a jövő sztárja lehet a klubnál. Ugyanebben bízik az idei negyedik kiválasztott Kysre Gondrezick is. Történt egy változás is a keretükben, megköszönték Chanelle Molina közreműködését. Az első filippínó női kosárlabdázó Molina, aki WNBA-s lehetőség kapujába ért.

Természetesen több nagy visszatérő lesz 2021-ben. A New York Liberty alakulatával már gőzerővel készül a tavalyi bokaműtétje után Sabrina Ionescu, akinek igazi profi debütálása gyakorlatilag erre a nyárra a tolódik. A Los Angeles Sparks csapatával szintén teljes edzésmunkát végez a svéd válogatott centere Amanda Zahui. Nem sikerült igazán jól a kurszki kitérője az egykori soproni játékosnak. Bízzunk benne, hogy Los Angelesben megtalálja számításait. A Las Vegas Aces mellett az Atlanta Dream a másik csapat, amelyik tulajdonost váltott. A francia évad végén Yvonne Turner bizonyíthat náluk. Nyitott a szerződése és nagy kérdés, hogy kap-e lehetőséget hosszú távon.

Az egykoron szintén hazánkban légióskodó Vickie Johnson irányításával dolgozik a Dallas Wings. Náluk készül a Draft 1/1-ese Charli Collier, akinek a bemutatkozása a profik között szintén a következő hetek egyik kiemelt eseménye lesz. A Phoenix Mercury tájékoztatása szerint Diana Taurasi teljesen egészséges és így ereje teljében készül a pályafutása 17. szezonjára. A megjelent videók biztatóak vele kapcsolatban. Csak remélni lehet, hogy bírja a teljes évet. Sopronból Megan Walker majd ide érkezik, hogy kiharcolja a lehetőséget a második WNBA-s szezonjához. Kicsit még hiányos a 2019-es bajnok Washington Mystics. Elena Delle Donne derekát ismét megműtötték és kérdéses, hogy mikor térhet vissza. Három játékost várnak Európából, köztük a szekszárdi Erica McCall-t.

Galériák:

Hirdetés