Hirdetés
Archivum

Munkában a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Pasaréten megkezdte a felkészülést a nyári 3×3-as eseményekre a magyar válogatott.

Az elmúlt idõszakban írtunk arról, hogy a felnõtt és az U23-as 3×3-as válogatottra rendkívül mozgalmas nyár vár. A bõ kereteket nézve Károlyi Andrea által irányított felnõtt csapatot Böröndy Vivien, Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Klaudia és Szabó Petra alkotja. Süle Krisztina U23-as gárdáját pedig Bach Boglárka, Benke Sára, Jáhni Zsófia, Radócz Fanni, Révész Boróka, Tóth Orsolya, Török Ágnes és Wéber Fruzsina.

A magyar válogatott a következõ három hétvégén az idei évadra életre hívott Felnõtt Nõi Bajnokságon szerepel. Ezt mövetõen június 7. és 9. között Moszkva felé veszi az irányt a küldöttség, ahol a helyi rangos Challenger-verseny nõi tornáján felnõtt és az U23-as csapatuk is megméretteti magát. Ezt követõen a felnõttek a Világbajnokságot megelõzõen Voiron-ban lépnek pályára.

A felnõtt Világbajnokságot június 18. és 23. között Amszterdamban rendezik. Itt a csoportkörben Károlyi Andrea együttesének Kína, Hollandia, Lettország és Türkmenisztán lesznek a riválisai. A Világbajnoksággal párhuzamosan zajlik a 2019-es Európa-játékok, ahol a 16 csapatos mezõnyben szintén ott lesz válogatottunk. Az európai “mini-olimpián” Süle Krisztina együttese június 21. és 24. között fog pályára lépni. A csoportellenfelek Románia, Csehország és Németország.

Hirdetés