Hirdetés
3x3

Munkában a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Csütörtökön Székesfehérváron munkába állt a 3×3-as válogatott.

A hét elején közöltünk egy részletes beszélgetést Károlyi Andrea szövetségi kapitánnyal, aki lapunknak elmondta, hogy a nyári Világbajnokságon, illetve az Európa-bajnokságon szereplő négyes tagjai sérültek és regenerálódnak a szezon folytatására. A novemberi 3×3-as válogatott összetartáson így Bozóki Bettina, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Ruják Nóra, Tóth Orsolya és Török Ágnes vesz részt.

A 2020 tavasza igencsak eseménydús lesz a 3×3-as szakágban. Indiában március 18. és 22. között a 20 csapatos Olimpiai Selejtezőt rendeznek. Itt négy csoportban kezdődnek a küzdelmek és ebben Hollandia, Észtország, Fehéroroszország és Sri Lanka mellett szerepel válogatottunk. Innen majd az első első két helyezett lép tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol megküzdhet a három elérhető kvótáért.

„Kezelhetőnek tűnik, de nem könnyű. Szerintem az összes közül ez a legnehezebb csoport. Ha megnézzük a többi csoportot, akkor lehet, hogy van olyan páros: USA – Franciaország, de mellettük a másik három gyengébb. Nálunk a hollandokat, a fehéroroszokat nem lehet leírni. Szenvedtünk ellenük a nagy tornákon és csak ketten jutnak tovább csoportból.” – mondta hét eleji beszélgetésünk során Károlyi Andrea.

Amennyiben Indiában nem sikerül kivívni az olimpiai részvétel jogát, akkor is még marad esély Tokióra. A második, egyben utolsó selejtező tornát Budapesten rendezik. Bár lehet bízni a hazai közönség támogatásában, Károlyi Andrea hangsúlyozta lapunknak: az elsődleges cél már Indiából megpróbálni kivívni a kijutást.

Hirdetés