Hirdetés
Archivum

Munkában a felnõtt válogatott:

:

Hirdetés

Szerdán munkába állt a felnõtt válogatott az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában. Rövid nyilatkozatok a sajtónyilvános edzésrõl.

„Nagyon remélem, hogy itt nagyon sokan be fogják azt bizonyítani: lehet rájuk számítani a következõ években.” – fogalmazott Székely Norbert, szövetségi kapitány az M4 Sportnak adott nyilatkozatában. „Vannak fiatal játékosaink, olyanok akik már kiöregedtek az U20-ból, de nem mutatkoztak be a felnõtt válogatottban. Õket szeretném megnézni tesztmérkõzés formájában.” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Ez a május-júniusi egy speciális idõszak az európai válogatottak életében. Amíg a tétmeccsek elõtt nincs idõ építkezni, addig ebben a négy hétben van mód finomhangolásra. Székely Norbert is ezt emelte ki az M4 Sport munkatársának. „Ez az összetartás azért fontos számunkra, hogy a taktikai repertoárt újra felvegyük. Szinesítsünk, megnézzük, hogy reagálnak rá a játékosaink, akik még nem voltak itt, de most éppen itt vannak. Lássuk azt, hogy mi az, amiben otthonosan mozognak, amiben tudjuk õket használni.” – mondta a kapitány.

Dubei Debóra elsõsorban a támadójátékot emelte ki az M4 Sportnak. „Nem nagyon volt idõ kipihenni a fáradalmakat, ami egy ilyen hosszú szezon után van bõven. A következõ célokra kell koncentrálni, eljött most egy másik idõszak. Négy hetünk van arra felkészülni, hogy novemberben minél jobb formába kerüljünk Oroszország és Albánia ellen. Székely Norbert vezetõedzõ elmondta, hogy támadásban fogunk dolgozni legfõképpen. Nyilván a védekezés is nagyon fontos és nem lesz utolsó szempont. A fõ cél most a támadáson lesz.” – jelentette ki a Sopron Basket játékosa.

Raksányi Krisztina, a válogatott a csapatkapitánya a felkészülései meccsek fontosságáról is beszélt. „Nagyon erõs ellenfelekkel fogunk játszani, a cseh és a francia válogatott is erõs csapat. Mindenképpen jól fogja szolgálni a felkészülést elsõsorban az oroszok ellen. Szeretnénk mindent gyakorolni magas szinten és utána látni, hogy mi az, amit be lehet vetni novemberben és mi az, amit nem.” – összegzett a Aluinvent DVTK játékosa.

Hirdetés