Hirdetés
Archivum

Munkában a görög válogatott:

:

Hirdetés

A Világbajnokságra készülõ európai válogatottak közül Görögország is munkába állt a múlt héten. Nézzük, hogy náluk miként alakult az elsõ idõszak.

Fotó: basket.gr

Fotó: basket.gr

A görög válogatottban is figyelhetünk majd magyar kötõdést, hiszen Artemis Spanou az UNI Gyõr játékosa lesz a következõ szezonban. A szakmai stábjuk 17 fõs bõ keretet hirdetett, de sérülések az eredeti terveket felülírták. Joánina városába az összetartás elsõ hetére Anna Spyridopoulou és Angeliki Nikolopoulou nem tudott elutazni, Athénban rehabilitáción vesznek részt.

A legnagyobb ijedtséget jelen pillanatban Styliani Kaltsidou állapota okozza. A játékos a hétvégén Achilles-sérülést szenvedett és hétfõn visszautazott Athénba. A kiválása jelentõsen csökkentené a görögök versenyképességét.

A csapatot kedden látogatta meg a görög szövetség vezérkara. Az udvarias látogatást követõ sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a céljuk a csoportból való továbbjutás. Kanadával, Franciaországgal és Dél-Koreával kerültek egy négyesbe. Mivel az elsõ három lép tovább, ez nem tûnik megoldhatatlan feladatnak.

A görögök, akiknél továbbra is keret vezére Evanthia Maltsi, hat felkészülési meccset kötöttek le. A hétvégén Belgium vendégei lesznek, majd egy spanyolországi tornán vesznek részt. A Világbajnokság elõtt közvetlenül pedig Rigába utaznak.

A görög válogatott bõ kerete: Evanthia Maltsi, Styliani Kaltsidou, Aphrodite Kosmas, Lolita Lymoura, Angeliki Nikolopoulou, Artemis Spanou, Eva Stamati, Katerina Sotiriou, Anna Spyridopoulou, Elena Chineka, Mariela Fasoula, Jacki Gemelos, Katerina Spatharou, Penelope Pavlopoulou, Eleanna Christinaki, Anna Niki és Sinthea Ezezia.

Fotó: basket.gr

Hirdetés