Hirdetés
Magyarország

Munkában a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Múlt héten hétfőn állt edzésbe Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában a magyar válogatott. Székely Norbert együttese a 2023-as Európa-bajnokság novemberben kezdődő selejtező-sorozatára készül. Összesen 17 fős keretet állított össze a szakmai stáb, de a játékosok több ütemben csatlakoznak be a munkába.

Az M4 Sport kosárlabda magazinja forgatott a csapat edzésén.

Szomorú apropó, hogy most úgy kell itt lenni, hogy nem lebeg Európa-bajnokság célként előttünk. Azoknak a munkájától, akiknek kisebb sérüléseik vannak, műtétre várnak, eltekintettünk. Szűkebb a keret, amivel most dolgozunk, de behívtunk olyan fiatal játékosokat, akik nem voltak itt velünk.

– mondta a riportban Székely Norbert szövetségi kapitány.

“Bernáth Réka, aki eddig még csak a keretben volt benne, biztos, hogy játszani fog Görögországban. Czukor Dalma most van itt velünk először. Az ő játékára is nagyon kíváncsiak vagyunk. Kányási Vera februárban nem volt itt, most megint a csapat tagja. Csatlakozik majd Juhász Dorka is hozzánk. Említhetném azokat az U20-as játékosokat, Varga Alízt, Tóth Frankát, Kiss Angelikát, akik szintén csatlakoznak. A hetet egy tornával fogjuk lezárni, amely során a 3×3-as válogatottat segítjük a felkészülésben. Azt követően pedig a három görögországi mérkőzésen lesz a fókusz.” – folytatta a keret és a program bemutatását a szövetségi kapitány, a magyar csapat ugyanis az edzőtábort egy athéni szerepléssel zárja.

Az összetartás már egyértelműen a jövő jegyében zajlik.

Keressük azokat a játékosokat, akik hosszú távon képesek arra, hogy zászlóvívők legyenek. Keressük azokat a fiatalokat, akik sokat tudnak hozzátenni. Megpróbálunk egy olyan elegyet létrehozni ez alatt a három hét alatt, amelyik novemberben – amikor tétmérkőzéseket játszik a csapat – jól fog tudni szerepelni.

– összegzett Székely Norbert.

Hirdetés