Hirdetés
Archivum

Munkában a WNBA csapatoknál a magyarországi légiósok:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a hétvégén munkába álltak a 2018-as szezonra készülõ WNBA csapatok. Mindenhol még bõ kerettel dolgoznak a szakmai stábok, így több olyan játékos is lehetõséget kapott, aki a tavaszt hazánkban töltötte.

A képek forrás: Twitter

A képek forrás: Twitter

Bár Yvonne Turner (Phoenix Mercury), Aleksandra Crvendakic (Seattle Storm) és Erica McCall (Indiana Fever) még a bajnoki döntõben lép pályára. Eközben már a tavasszal hazánkban szereplõ légiósok közül munkába állhatott a WNBA csapatánál Alaina Coates (Chicago Sky), Danielle Robinson (Minnesota Lynx) és Ivey Slaughter (Las Vegas Aces). Hárman ugyan eltérõ helyzetbõl érkeztek csapatuk edzõtáborába, de közös bennük, hogy karrierjük fontos hetek, hónapok elõtt áll.

Alaina Coates édesapja elvesztése után március közepén tért haza Sopronból. Ilyen lelki állapotban nagyon nehéz elkezdeni egy profi karrier egyengetését. Azzal azonban, hogy az elsõ évét sérülés miatt kihagyta a WNBA-ben, még egy kényszerpihenõ nem fér bele. Óriási kérdés lesz, hogy miként sikerül a Chicago Sky-nál a nyara, ez hosszabb távon meghatározhatja a lehetõségeit. A Sky-nál múlt hét közepén kezdték fogadni a játékosokat. A hagyományoknak megfelelõen pénteken az újoncokat a Chicago Cubs baseballcsapatának meccsére is elvitték közösség építése céljából.

Danielle Robinson a Minnesota Lynx-nél folytatja karrierjét. Vele egy hosszabb összeállítás is megjelent a napokban az egyik helyi lapban. Cheryl Reeve edzõnõ számít a szolgálataira. Ennek megfelelõen, ha egészséges lesz, akkor a keretbe kerülése nem lehet kérdés. A WNBA címvédõje ugyanis alsó posztokon jelentõsen átalakul Renee Montgomery és Jia Perkins távozásával. A helyüket a szakmai stáb tervei szerint Robinson és egy másik rutinos játékos Tanisha Wright fogja átvenni. Teljesen új szintet hozhat Robinson tenegerentúli pályafutásában, ha jó teljesítményt nyújtva meg tud ragadni a Lynx-nél.

Ivey Slaughter a Las Vegas Aces bõ keretében szerepel. A San Antonióból Las Vegasba költöztetett csapat várhatóan nagy médiafigyelmet kap. Õk évek óta nem tudnak közeledni az élmezõnyhöz, pedig rendkívül magasan jegyzett fiatalok érkeznek hozzájuk. Idén 1/1-es választásként A’ja Wilson kezdi meg náluk a szereplését. Ivey Slaughter nem számíthat arra, hogy a szûkebb keret tagja legyen. Ugyanakkor a célja lehet, hogy olyan teljesítményt nyújtson, amivel a neve ott marad a szakmai stáb jegyzetfüzetében. Ezzel ugyanis bekerülne abba körbe, ahol a WNBA-ben – akár rövid 7-napos szerzõdéssel – bemutatkozó játékosok szerepelnek.

Hirdetés