Hirdetés
Archivum

Munkában az orosz válogatott:

:

Hirdetés

Május 10. óta edzõtáborozik a 2019-es Európa-bajnokságra készülõ orosz válogatott. A nemzeti szövetségük hivatalos honlapján Olaf Lange szövetségi kapitány adott rövid helyzetértékelést.

Az orosz válogatott stábja május legelején tartott egy elõzetes edzõtábort, ahol egy amolyan „B csapatot” néztek meg. Innen végül hatan is lehetõséget kaptak, hogy május 10-tõl a nagyválogatottal készüljenek. Olaf Lange ugyanis szerkezeti megfontolások és sérülések miatt kénytelen volt változtatni. A centerek közül Elizaveta Shabanova éppen az összetartás elsõ napján vált ki. Magas posztra így a fiatalok közül Albina Razheva és Adelina Abayburova kapott behívót. Egyes-kettes posztra Karina Nizamova és Elizaveta Komarova érkezett. Mellettük még Lange a Spanyolországban légióskodó Julia Gladkovát is dicsérte.

Lange hangsúlyozta a nyilatkozatában, hogy a legfontosabb elvárás részérõl mindig az: a játékosai maximális szívvel küzdjenek egymásért, a csapatért. Ezt tekinti az alapnak és innen lehet építkezni. Az elsõ két hétben még párhuzamosan zajlik a fizikai felkészítés, a játékosok frissítése és azonos szintre hozása, illetve a taktikai elemek gyakorlása. Lange kiemelte, hogy az orosz kosárlabda erõssége mindig is a magas játékosokban állt. Ez most sincs másként, de fel kell készülniük olyan riválisok ellen is, akik végig futni fognak mozgékony kicsikre építve. Itt igyekszik behozni új elemeket. Az utazó keret kihirdetésével kapcsolatban Lange elmondta, hogy pontos idõtervet nem tud vázolni. Sok múlik azon, hogy milyen ütemben formálódik a csapat, milyen állapotban lesznek a sérültek.

Fotó: Los Angeles Sparks

Fotó: Los Angeles Sparks

Oroszországban is óriási figyelem kíséri Maria Vadeeva tengerentúli szereplését. Jelenleg a Los Angeles Sparks-nál készül, de az Eb-re visszatér a válogatotthoz. „Masha az egyik legjobb játékosunk és a WNBA tapasztalat nagyon fontos a karrierjében. Már az elsõ nyara a Los Angeles Sparks-nál értékes tapasztalatot hozott számára, amit az UMMC Jekatyerinburgnál magabiztos teljesítménnyel tudott kamatoztatni. Nem fogok az útjába állni, hogy a klubbal készülhessen és új edzõjével megismerkedhessen. Május végén, amikor Masha visszatér hozzánk, biztos vagyok benne, hogy jó formában lesz. Onnantól pedig még rendelkezésére áll majdnem egy hónap, hogy maximálisan beilleszkedjen.” – mondta a német szakember.
 

Videó:

Hirdetés