Hirdetés
Archivum

Munkában csoportriválisunk Törökország:

:

Hirdetés

Isztambulban munkába állt a 2019-es Európa-bajnokságra készülõ török válogatott.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

Az elsõ napokban még a szerdán lezárult bajnoki döntõben érdekelt játékosok többsége nélkül, de megkezdte a munkát a 2019-es Európa-bajnokságra készülõ török válogatott. A csapat május 20-án, hétfõn indul Szlovéniába edzõtáborba. Akkor már teljes lesz a keretük.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

A török válogatott a kontinesntornán csoportellenfelünk lesz. Mint ismert, a legmagasabban rangsoroltak közül az elsõ kalapból kaptuk õket ellenfélként. Az Európa-bajnokságon június 30-án, vasárnap 16 órától mérkõzünk velük.

A Világbajnokságon látott együttesükhöz képest nagy változások nincsnek, mindössze ketten nem kaptak helyet a bõ keretben. Olcay Cakir és Esra Ural Topuz is sérüléssel bajlódik, ezért nem lehetnek ott a társaikkal. A törököknél (is) mindig érdekes a honosított pozíció, hiszen erre több opciójuk is van. Ezúttal Kiah Stokes és a Világbajnokságon is látott Quanitra Hollingsworth neve szerepel a bõ keretben. Nagy kérdés, hogy közülük kit fog választani Ceyhun Yildizoglu, régi-új szövetségi kapitány, akit novemberben neveztek ki.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

A török válogatott bõ kerete: Bahar Çağlar (Beºiktaº JK), Melis Gülcan (Botaº), Olcay Çakır Turgut (Botaº), Kübra Erat (Botaº), Derin Yaya (Çankaya Üniversitesi), Pelin Derya Bilgiç (Çukurova Basketbol), Gökºen Fitik (Çukurova Basketbol), Sevgi Uzun (Çukurova Basketbol), Meltem Avcı (Çukurova Basketbol), Esra Ural Topuz (Fenerbahçe), Tuğçe Canıtez (Fenerbahçe), Tilbe ªenyürek (Fenerbahçe), Ayºe Cora (Fenerbahçe), Kiah Irene Stokes (Fenerbahçe), Iºıl Alben (Galatasaray), İnci Güçlü (Galatasaray), Merve Aydin (Hatay BªB), Cansu Köksal (Hatay BªB), İlayda Güner (İstanbul Üniversitesi), Asena Yalçın (Mersin BªB) és Quanitra Hollingsworth (Dinamo Kurszk).

Hirdetés