Hirdetés
Archivum

Nagy a mozgás a cseheknél:

:

Hirdetés

Bár az Európa Bajnokság közeledtével kicsit megnyugodni látszik a játékospiac, azért maradtak még átigazolási hírek. Csehországban az elmúlt hetekben igen nagy mozgás volt, az USK Praha két légiós szerzõdtetését jelentette be, míg a Brno négy játékost vesztett.
 

A cseh fõvárosba igazolt Anna Montanana, aki az EuroLiga-gyõztes Salamancától teszi át a székhelyét Prágába. A veterán spanyol klasszis az idei évadban az EuroLigában 22 percet töltött a pályán átlagban és ez idõ alatt 7.4 pontot szerzett. Marek Kuèera, az USK Praha klubmenedzsere az egyik cseh portálnak elmondta: már évek óta szerették volna megszerezni a spanyol játékost, akinek a szerzõdtetéséhez már tavaly is közel voltak. A prágaiak másik új szerzeménye Frida Eldebrink, aki 21 pontos átlagával a cseh bajnokság legponterõsebb játékosa volt az elmúlt évadban és a nagy rivális Brnótól érkezik.

A Brno nem csak a svéd Eldebrinket veszítette el, de Louice Halvarsson, Cheryl Ford és Jelena Skerovic is máshol folytatja pályafutását. Halvarsson a Bracco Geas alakulatában pattogtat jövõre, Fordot a Schio színeiben láthatjuk, míg a montenegrói klasszis Oroszországban szerepel majd. Milan Veverka, a Brno másodedzõje egy nyilatkozatában elmondta, hogy nem tudtak versenyezni a fizetésekkel, minden játékosuknak a brnói fizetésük többszörösét ajánlották rivális csapatok.

Hirdetés