Hirdetés
Magyarország

Fölényes győzelemmel biztosította be alapszakasz elsőségét a Sopron

Sopron Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd 88-50 (19-10, 26-18, 21-12, 22-10)

Bajnokság, 22. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Tóth C., Tőzsér D., Frányó P. (Bognár T.)

Sopron Basket: Williams 8/6, Varga A, 8, Jovanovic 9/3, Határ 14, January. Csere: Fegyverneky 5, Czukor 17/12, Dolson 12/3, Brooks 10, Varga S. 5/3.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Morgan 2, Studer 14/6, Mányoky 5/3, Goree 7, Milic 13/3. Csere: Bálint 4, Krnjic 4, Horváth, Holcz 1.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A bajnokság 22. fordulójából pótolt összecsapáson a Sopron Basket 88-50-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Az alapszakaszt a Sopron Basket nyerte, így az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőben a TFSE-MTK-val mérkőzik. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a második pozícióban zárt és a négy közé jutásért a Vasas Akadémiával küzdhet meg.

A Sopron Basket először lépett pályára a sikerrel megvívott Euroliga negyeddöntő után. A Szekszárd az isztambuli Európa Kupa negyeddöntőhöz hasonlóan ezúttal is Horváth Zsófia vezetésével és kilenc játékossal állt fel. A keretben egy változás történt. Zala Friskovec nem tudta vállalni a játékot. Holcz Rebekával egészült ki a szekszárdi gárda. A képlet nagyon egyszerű volt. A Sopron egy, a Szekszárd két vereséget gyűjtött eddig az alapszakaszban. A Sopron 90-74-re nyert Szekszárdon decemberben, így a hazaiaknak még egy ennél kisebb arányú vereség is belefért volna az alapszakasz elsőséghez. Ezzel együtt a Szekszárdtól minimum 17 pontos sikerre lett volna ehhez szükség.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Varga Alíz, Gabby Williams és Határ Bernadett találataival 8-0-val kezdett a Sopron. Nem sokat kellett várni és 10-2-nél már a vendégek időkérése miatt állt a játék. Visszatérve a pályára Határ Bernadett 12-2-nél 10 pontra növelte a differenciát. A Szekszárd távoli dobásokkal igyekezett közelebb kerülni. Studer Ágnes és Mányoky Réka is betalált távolról, így még 5-6 pontra felkapaszkodott a KSC. Az első szakasz végén azonban Varga Sára triplája 19-10-re alakította az eredményt, összességében tehát magabiztos előnnyel várhatta a folytatást a címvédő. A második negyed elején Stefanie Dolson is ízelítőt adott a klasszisából, a hét gyors pontjával megugrott a Sopron és már a 20 egységet közelítette a differencia. Az eredmény 30-14-nél hosszabb időre befagyott. Innen a Sopron vett új lendületet és Czukor Dalma hárompontosa 35-14-nél már ténylegesen 20 pont fölé növelte a hazai előnyt.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Nagyjából ebben a 20 pontos magasságban állandósult a differencia. Szekszárdi részről Nikolina Milic, Bálint Réka és Cyesha Goree pontjait jegyezhettük fel, majd a félidő hajrájában Studer Ágnes is megvillant kétszer. Ezen találatok alakították ki a nagyszünet 45-28-as eredményét. Soproni oldalon a 10 pontos Határ Bernadett volt a legeredményesebb, míg a szekszárdiaknál Studer Ágnes és Nikolina Milic járt 7-7 pontnál. A Sopron a 33 mezőnykísérletéből 18-at értékesített, míg a KSC szintén 33-ból 12-t. A címvédő 22-13-ra vezetett a lepattanókban. A harmadik negyed elején Cyesha Goree büntetői még 45-30-ra módosították az eredményt. Czukor Dalma triplájával és Stefanie Dolson büntetőjével azonban gyorsan visszaállt a korábbi különbség. A Szekszárd Studer Ági tripláját követően 50-35-nél ismét felzárkózott 15 pontra, de innen már végleg megugrott a differencia.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A Sopron egy 11-3-s futással 61-38-ra szakadt el. Határ Bernadett után Czukor Dalma, Stefanie Dolson és Jelena Brooks neve mellett is kétszámjegyű szerzett pont szerepelt a harmadik szakaszban. A negyed végén pedig Nevena Jovanovic is előrébb lépett. A triplája módosította 66-40-re az eredményt. A záró szakaszban is lendületben maradt a címvédő. Három és fél perc telt el, amikor már 11-4-es sorozatban volt a házigazda. Ekkor ismét szekszárdi időkérés állította meg a játékot. Ezt követően is gyorsan növelte azonban az előnyét a Sopron. Czukor Dalma sikeres távoli dobása után 84-46-nál már a 40 pontot ostromolta a differencia. Ezt végül nem érte el a címvédő. Az utolsó percben Stefanie Dolson büntetői alakították ki a 88-50-es végeredményt.

Hirdetés