Hirdetés
Archivum

Nagy-Britanniát fogadja az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

A portugáliai Európa-bajnokság elõtt utolsó felkészülési mérkõzéseit játssza a magyar U20-as válogatott. Az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában Nagy-Britannia lesz az ellenfél.

Közel egy hónap közös munka után a hajrájába érkezik az U20-as válogatott felkészülése. A magyar csapat ezen idõszak alatt mérkõzött Oroszországgal, jártak a lányok Franciaországban, érkeztek hazánkba a törökök és most a negyedik hétvégén jön a brit válogatott. Ez már minden nemzetnél a keretszûkítés hétvégéje is. A magyar csapatnál sincs ez másként. A mieink a két mérkõzés után kedden folytatják a munkát Székesfehérváron és csütörtök reggel kel útra a küldöttség az Európa-bajnokság helyszínére.

A tervek szerint a hétvégén minden rendelkezésre álló játékos bevethetõ lesz. Koronics András technikai vezetõ lapunknak elmondta, hogy a bokasérüléssel bajlódó Studer Ági múlt hétvégén a törökök elleni mérkõzéseket még kihagyta, ezúttal azonban számolhat vele a szakmai stáb. A törökök elleni második összecsapáson Dubei Debóra is kisebb bokasérülést szenvedett. A harmadik találkozót így õ is kihagyta, de a tervek szerint játszhat a britek ellen. Múlt héten emellett még egy hányás, hasmenéses vírus is végigsöpört több játékoson, melybõl már mindenki felépült.

Néhány szót ejtsünk a britekrõl is, akik a B-divíziós Európa-bajnokságra készülnek. Ennek a küzdelmeit az izraeli Eilatban rendezik. A britek nehéz csoportba kerültek Fehéroroszország, Horvátország, Írország, Izrael és Románia mellé. Õk maguk is úgy kommunikálják, hogy a játékosok egyéni fejlõdése az igazi fokmérõ és nem a számszerû eredmények. Ennek a brit csapatnak nem feltétlenül reális feljutásban gondolkoznia. A keretükben vannak olyanok, akik a pár éve életre hívott helyi profi ligában a WBBL-ben szerepelnek. Ilyen például Gabby Nikitinaite, akit a szigetországban az év fiataljának választottak. Természetesen sokan tanulnak a csapatukból az Egyesült Államokban, de nem feltétlenül a legerõsebb nõi kosaras szakmai programmal rendelkezõ egyetemeken.

Hirdetés