Hirdetés
Magyarország

“Nagy büszkeség ez számunkra” – Interjú Bakó Patríciával:

:

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Komoly bravúrt végrehajtva a legjobb négy közé jutott a Hepp Kupában a Sportdarázs–SMAFC női kosárlabdacsapata. A Hepp Kupa tulajdonképpen nem más, mint a Magyar Kupa „kistestvére”, melyen kizárólag amatőr, NB I. B csoportos együttesek indulhatnak. 32 csapat kezdte meg a mérkőzéseket egyenes kieséses rendszerben, a továbbjutás pedig egy mérkőzésen dőlt el.

Ahogy arról a Soproni Téma is hírt adott, a soproni együttes első körben az NB I. B zöld, tehát gyengébb csoportjában szereplő Tatai SE csapatát búcsúztatta. Utána viszont keményebb ellenfelek következtek: a 16 közé jutásért az UNI Győr amatőr csapata ellen sikerült 73–56-ra győzni hazai pályán. A négy közé jutásért pedig Budapesten, a TFSE MTK komoly játékerőt képviselő együtteséhez látogatott a Sportdarázs. A meccsen végig az MTK vezetett, a soproni együttes az utolsó percekben tudott fordítani, és végül egyetlen ponttal győzött (50–51). A negyeddöntőben 19 pontot szerzett a Sportdarázs kiválósága, Bakó Patrícia.

“A győzelem kulcsa a csapategység volt, meg persze az, hogy végig hittünk magunkban, akkor is, amikor több ponttal vezetett az MTK. A csapat fejben nagyon erős, tapadtunk ellenfelünkre, és a legjobbkor, a hajrában szereztük meg a vezetést, majd a győzelmet. Nagy büszkeség számunkra, hogy várhatjuk a február 5-i hétvégét, azaz a négyesdöntő időpontját.”

Bakó Patrícia az utóbbi hetekben élete legjobb formájában kosárlabdázik, a bajnokságban több mint 22 dobott pont az átlaga, a Hepp Kupában pedig meccsenként 16 pontot szerzett.

“A centerünk, Szeli Kitti megsérült, a másik négyes játékosunk, Sitku Zsuzsanna pedig jelenleg a nagycsapatnál, a Sopron Basketnél szerepel. Így át kellett vennem a vezér szerepét, és úgy érzem, ez sikerült is. Huszonnégy évesen már rutinos kosarasnak számítok a csapatban, fontos, hogy a sok fiatal között legyen valaki, aki a kiélezett helyzetekben is betalál, higgadt marad. Többen a 2005-ös korosztályt képviselik, tehát még csak tanulják a felnőtt kosárlabdát, nekik is próbálok segíteni.” – folytatta Bakó Patrícia, aki nemcsak a pályán foglalkozik kosárlabdával: a Soproni Darazsak Sportakadémia megalakulása óta technikai vezetőként dolgozik.

Forrás: sopronitema.hu

Hirdetés