Hirdetés
Archivum

Nagy csapás az olasz kosárlabdának: a DIKE Napoli visszalépett az olasz élvonaltól:

:

Hirdetés

Ahogy arról pénteki rövid európai körképünkben már hírt adtunk, a DIKE Napoli visszalépett az olasz élvonal küzdelmeitõl. A Serie A csatározásai 11 csapattal folytatódnak. Nagy pofont kapott az olasz és ezen belül a nápolyi nõi kosárlabda.

Forrás: dikebasket.com

Forrás: dikebasket.com

Nyáron a DIKE Napoli nagy terveket fogalmazott meg, melyhez erõs keretet állítottak össze. Az olasz magjukat Laura Macchi, Marzia Tagliamento és Kathrin Ress megszerzésével erõsítették meg. Melléjük pedig három minõségi légióst is hoztak Courtney Williams, Gabby Williams és Isabelle Harrison személyében. A szezon elején ugyan becsúsztak váratlan vereségek, de a téli idõszakhoz érkezve elindult felfelé a csapatuk. A pénteki visszalépésükig kilenc gyõzelmet és öt vereséget jegyeztek, amivel a tabellán a negyedik helyet foglalták el.

Már õsszel érkeztek hírek arról, hogy problémák vannak a klubnál. Ezek kettõs jellegûek voltak. Egyrészt túlvállalták magukat a bérekkel, emellett pedig nem sikerült az infrastrukturális kérdésekben sem dûlõre jutni a várossal. A csarnokuk a PalaVesuvio nyáron az Universiade egyik versenyhelyszíne lesz és folyamatos felújítási munkálatok zajlanak benne. Pár hónapra be is kellett zárni és a csapat új otthona Cercola lett, ami szintén jelentõs kiadásokkal járt. A héten végül a lehetõ legrosszabb forgatókönyv érvényesült. A klub tulajdonosai tájékoztatták az olasz szövetség Elnökségét a visszalépésükrõl. Ezt a szervezet illetékesei pénteki ülésükön tudomásul vették, bár hétfõre még a klubelnököt egyeztetésre hívták. Az olasz szövetség ugyanis eközben azt is bejelentette, hogy a liga rossz hírnevének keltése és a klub visszalépésével keletkezõ anyagi károk miatt jogi útra terelik az ügyet.  

A DIKE Napoli játékosai szabadon igazolhatóvá váltak, ami igencsak felforgathatja az olasz átigazolási piac téli hajráját. Isabelle Harrison például már korábban távozott a pénzügyi gondok miatt és a napokban Prágába igazolt. Ezen felül a bajnokság végkimenetelére is hatással lesz a visszalépésük. A csapat hátralévõ meccsei 0-20-as eredménnyel kerülnek jóváírásra.

Hirdetés