Hirdetés
Archivum

Nagy csatában 7 pontos vereség Új-Zélandtól:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 16-9-es vereséget szenvedett Új-Zélandtól az Ulánbátorban zajló U18-as 3×3-as Világbajnokságon. Ezzel eldõlt, hogy a magyar csapat nem tudja kivívni továbbjutását a csoportból az USA elleni záró meccsünk eredményétõl függetlenül.

Új-Zéland a második csütörtöki mérkõzésére készült. A nap nyitó találkozóján 14-12-re verték Oroszországot, így óriási tét mellett indult az összecsapás. Gyakarlatilag az USA mögötti második továbbjutó helyért zajlott a küzdelem. Gyorsan magához ragadta kezdeményezést válogatottunk. Nem telt el 15 másodperc és Varga Eszter betörése révén 1-0-ra vezettünk. Dénes Anna büntetõjével pedig 2-1-nél is nálunk volt az elõny. Innen azonban 4-2-re fordított Új-Zéland. Technikaink után Új-Zéland büntetõje kimaradt, de ezt követõen így is egy duplával 6-2-re ellépett riválisunk. Az elsõ játékmegszakításhoz 7-2-es hátrányban érkeztünk. Varga Eszter büntetõje törte meg csapatunk kosárcsendjét. A folytatásban elõbb ismét Varga volt eredményes, majd Szerencsés Tamara hozta fel 8-5-re csapatunkat.

Az utolsó öt percbe fordulva 9-5-ös eredményt regisztrálhattunk, a különbség 3-4 egység között állt be. Elõbb Dénes Anna 9-6-ra, majd 10-7-re hozta fel válogatottunkat. Ennél közelebb azonban nem tudott kerülni nagyot küzdõ csapatunk. Ponterõsen, a palánk alatt dominálva játszott Új-Zéland. Három perccel a vége elõtt már 13-7-re vezettek. Kevesebb, mint három perc volt vissza, amikor egy duplával pedig 15-7-re léptek el. A kosárcsendünket két perccel a vége elõtt Schlégl Odett törte meg, 15-8-ra módosítva az állást. Új-Zéland fizikális fölényét érvényre juttatva magabiztosan tartotta kézben a meccset. Az utolsó percben Varga szerezte a 9. pontunkat. A 16-9-es sikerével Új-Zéland gyakorlatilag biztosította továbbjutását. Válogatottunk 10 órától USA ellen lép pályára, akik a mai napon korábban 21-10-re verték Lengyelországot.

Eredmény

Magyarország – Új-Zéland 9-16

A csoport állása

Hirdetés