Hirdetés
Magyarország

Nagy csatában aratott győzelmet a DVTK

DVTK - NKA Universitas PEAC 75-68 (11-18, 13-18, 26-14, 25-18)

Bajnokság, 14. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Tóth Cecília, Csabai-Kaskötő Brigitta, Minár László Balázs (Vághy Tamás János)

DVTK: Kányási 11/6, Aho 5/3, Hayes 14, Kiss 9, Jovanovic 15/3. Csere: Tóth -, Green 17, Bacsó -, Bernáth 4.

NKA Universitas PEAC: Kiss 16/3, Nelson 6, Marshall 16/3, Wentzel 2, Dudásova 21/15. Csere: Szücs 5/3, Brajkovic 2, Selcova -.

Hirdetés

A bajnokság 14. fordulójában a DVTK hazai pályán 75-68-ra múlta felül az NKA Universitas PEAC együttesét.

A találkozót a PEAC 7-0-ás rohammal indította, melyre a DVTK csak három és fél perc elteltével tudott reagálni, és közelről Jovanovic volt sikeres (2-7). Ekkor Dudásova talált be távolról, így a hazaiak időt is kértek (2-10). Visszatérve Kányási és Dudásova váltott hárompontosokat, amiket egy csendesebb, ponthiányosabb periódus követett. 7-13-nál Green találata indította el az adok-kapok játékot, ami 11-18-ig jutott, és végül ezzel az állással fejeződött be az első negyed. A folytatásban ismét Marshall és Green váltott kosarakat, majd Kiss Virág hárompontosával 10 pontra nőtt a csapatok közötti különbség (13-23). Innentől kezdve a pécsiek stabilan tartották kialakított előnyüket, amiben Kiss Virág teljesítménye nagyban közrejátszott. 17-31-nél Dudásova értékesített egy újabb triplát, így Völgyi Péternek kellett ismét időt kérnie. A rövid szünet olyan szempontból jól jött a miskolci együttesnek, hogy ez valamennyire kizökkentette ellenfelüket a pontszerzésben, hiszen visszaérkezve is a Diósgyőr szerzett csak további pontokat, Hayes majd Jovanovis révén (20-31). Ekkor Csirke Ferenc kért időt rendet tenni játékosai fejében. A továbbiakban azonban ismét 10 pont alá férkőztek a hazaiak, de végül Dudásova triplája javított a helyzeten (22-34). A hátralévő időben mindkét csapat szerzett további egy-egy kosarat, így a félidő 24-36-al végződhetett, 12 pontos pécsi előnnyel fordulhattak a felek.

A nagyszünet utáni játékrészt egy 8-0-ás futammal indította a hazai együttes, így 32-36-nál Csirke Ferenc vezetőedző kért időt. A rövid szünet azonban nem zavarta meg a hazaiakat, és Keyona Hayes pontjainak köszönhetően 1 pontra tudtak felzárkózni (35-36). Ekkor azonban ismét Jovanovi volt sikeres, viszont ez továbbra sem volt elég, hogy csapata átvegye a vezetést, ugyanis Szücs, illetve Marshall találatai korrigálták az eredményt (37-42). Ezzel pedig elkezdődött az adok-kapok játék. Felváltva szerezték a pontokat a csapatok, mígnem Hayes büntetőivel a DVTK ismét 1 pontra zárkózott fel, majd szintén az ő találataival 45-44-nél át is vették a vezetést. Ezt azonban a PEAC nem hagyta annyiban, Marshall kiváló teljesítményével ismét az övéké lett a szó, de a negyed végére így is egál lett az eredmény, 50-50-ről folytatódhatott a záró szakasz. A mérkőzés kommentátora szerint a pécsiek az eddigi leggyengébb negyedüket produkálták, míg a Miskolc több pontot szerzett, mint az első félidőben együttvéve. Az, hogy ki nyeri a találkozót a maximális koncentráción és az akaraterőn fog múlni.

Az utolsó negyed elején megint csak a DVTK-é volt a szó, Cheridene Green volt sikeres közelről, ám válaszként Dudásovától jött a tripla (52-53). Ezután Kiss Angelika 2+1-es akcióját láthatta a közönség, Dudásova faultolta dobás közben, így egy büntetőt dobhatott. Mivel azt kihagyta, az állás csupán 54-53-ra változott. 58-54-nél alakult ki végül az eddigi legnagyobb miskolci előny – Green kosarát követően – ekkor pedig Csirke Ferenc kért újabb időt. A folytatásban Marshall volt sikeres távolról, amivel a 15-ik pontját szerezte meg, majd Nelson ziccerével újra vezetett a PEAC (58-59). A találkozó végjátékára egy igazi ki-ki mérkőzés kerekedett, a felek pedig egymástól vették át az 1-2 pontos előnyt. 64-60-nál előszőr Marshall dobott büntetőből kosarat, amire Green válaszolt, ezután pedig a DVTK tovább növelte előnyét. Kiss Angelika volt eredményes 2+1-es akciójával, amivel hat pontra szakadtak el a hazaiak (66-60). Ahogy a végjátékhoz közeledtek az események a Miskolc továbbra is stabilan tartotta előnyét, 68-63-nál viszont Wentzel Nóra adhatott reményt csapatának két büntetőjével, Bernáth Rékát viszont nem tudta megállítani, aki hatalmasat játszott a támadó térfelen. 70-65-nél Völgyi Péter kért időt. A hátralévő időben bár hat pont volt a hazaiak előnye, a PEAC továbbra sem adta fel. Az utolsó percbe érkezve Wentzel Nóra szerzett labdát, amiből viszont nem sikerült ziccert dobnia, így újból a DVTK támadhatott. Míg az utolsó pontokat a miskolciak oldalán Kányási Veronika és Keyona Hayes szerezte meg büntetőkből, addig pécsi oldalon Dudásova szerzett találatot, így a végeredmény 75-68 lett a hazai együttes, a DVTK javára.

Hirdetés