Hirdetés
Archivum

Nagy csatában az USK Praha nyerte a Cseh Kupát:

:

Hirdetés

Hatalmas izgalmakat hozott a cseh kupadöntõ. Az USK Praha a harmadik negyed végén már 11 ponttal is vezetett, de a végjátékra a Brno kiegyenlített. A hajrában a fõvárosiak higgadt megoldásokat választva megvédték címüket.

Már a finálé elsõ perceiben látszódott, hogy nem fogja ismételni magát a történelem. Egy évvel ezelõtt ugyanis hatalmas dobópárbajt és 195 pontot hozott a döntõ. Ezúttal épp az ellenkezõjét láthatta a publikum. A második negyed felénél még csak 22-22 állt az eredményjelzõn. Az egész elsõ félidõ nagyon szoros volt, 5 pontnál jobban egyik fél sem tudott elhúzni. A szünetben 33-33-as állás mellett vonultak pihenõre az együttesek.

A harmadik negyed eleje a Brno együttesének sikerült jobban, Romana Hejdová pontjai után 49-43-ra léptek el nagy riválisuktól. Ekkor Lubor Blazek idõkéréssel próbált változtatni a mérkõzés menetén, de azt, hogy ez ilyen jól sikerül, még legszebb álmaiban sem gondolhatta. A Prága egy 18-1-es futással 50-61-re átvette a vezetést. A negyedik negyed elején már úgy nézett ki, hogy eldõl a csata, amikor a Brno legjobbja Frida Eldebrink ismét megszórta magát. Két perc alatt 7 pontot szerzett a fiatal játékos, mellette ráadásul Jelena ©keroviæ is betalált, 67-67-nél pedig újra egyenlõ volt az állás.

Az utolsó percre fordulva Vajda Anna is megvillant egy triplával, illetve Whalen és Petra Kulichová is eredményes volt, így 70-74-re ismét ellépett a Prága. A folytatásban Eldebrink még bevágott egy triplát, amivel 73-74-re feljött a Brno, de ennél közelebb nem kerültek ellenfelükhöz. Végül 73-76-ra nyert az USK Praha és ezzel megvédte címét.

A fináléban a gyõztes csapatnál Milton-Jones 17, Elhotová 16, Whalen 14 pontig jutott. Vajda Anna neve mellé pedig 7 egység került. A Brnónál a kulcspillantokban Eldebrink-nek (24 pont) és Fordnak (19 pont) nem akadt társa.

Eredmény

Frisco Sika Brno – ZVVZ USK Praha 73:76 (18:16, 15:17, 17:24, 23:19)

A 3. helyért
BK Czech coal Aldast Strakonice – V© Praha 91:74

Hirdetés