Hirdetés
Magyarország

Nagy csatában győzte le a Sportdarázs-SMAFC a BEAC Újbudát:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Az ANB Piros-csoportjában a Sportdarázs-SMAFC 72-69-re múlta felül a BEAC Újbudát.

Mindkét gárda vereséggel kezdte a bajnokságot. A soproniak a MAFC otthonában maradtak alul, ráadásul Szeli Kitti is súlyos sérülést szenvedett a fővárosi találkozón. A BEAC pedig a Dávid Kornél KA alakulatától kapott ki szoros küzdelemben.

Mindkét gárda első idei sikeréért küzdött. A BEAC kezdett jobban és 10 perc után 17-12-re vezettek a vendégek. A második negyedben is jellemzően a fővárosi gárda járt előrébb pár ponttal. A 36-31-es félidő után a harmadik etap elején vette át az irányítást először a soproni gárda. Nagy különbség ekkor sem alakult ki a felek között, fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok.

Bár adódtak lehetőségek a vendégek előtt, de a 27 pontos Kókai Patrícia és a 15 egységig jutó Bakó Patrícia eredményes játékával a Sportdarázs-SMAFC rendre felzárkózott. A negyedik negyednek a BEAC 56-55-ös vezetéséről futottak neki a csapatok. Itt gyorsan megszerezte a vezetést a soproni együttes és végül kiélezett küzdelemben 72-69-es győzelmet aratott.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Nagyszerű győzelem volt, az első ebben a szezonban. Fizikálisan és érzelmileg is kemény mérkőzés volt, de a lányok megmutatták, milyen profik, a meccs elejétől a végéig nem adták alább, a végén pedig azzal nyertük meg a meccset, hogy végig fenn tudtuk tartani ugyanazt a szintet védekezésben. Nagyon büszke vagyok a lányokra, és bízom benne, hogy tudjuk így folytatni a továbbiakban.

– fogalmazott az összecsapást követően Srdjan Radulovic,  a Sportdarázs-SMAFC vezetőedzője.

Horváth Bianka, a BEAC Újbuda vezetőedzője így értékelt:

Sokáig kontrolláltuk a mérkőzést, de voltak ki nem kényszerített hibáink, így a Sopron mindig fel tudott jönni. Nagyon rosszul kezdtük a harmadik negyedet, olyan ziccereket és könnyű kosarakat kaptunk, ami megtörte a lendületünket, és onnan már nehéz volt visszakapaszkodni. Egy-két játékossal kapcsolatban hiányérzetem van, és ez baj, mert nekik többet kellene nyújtani ebben a bajnokságban, de többet léptünk előre, mint az előző mérkőzésen. Gratulálok a Sopronnak!

Hirdetés