Hirdetés
Magyarország

Nagy csatában legyőzte a Győr a Sepsiszentgyörgyöt

UNI Győr - MÉLY-ÚT - Sepsi-SIC 73-69 (26-19, 18-20, 19-18, 10-12)

Európa Kupa, 6. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Sljivic, Marziali, Jury (Štrok)

UNI-Győr - MÉLY-ÚT: Colley 16/3, Dubei 4, Török 6/3, Dombai 4, Mompremier 18. Csere: Ruff-Nagy 8, Weninger 9/3, Oroszova 8.

Sepsi-SIC: Pasic 9/6, Wallace 17/6, Ghizila 5/3, Orban 2, Fraser 27/3. Csere: Catinean 1, Piodar 8/6.

Fotó: Krizsán Csaba / FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Európa Kupa 6. fordulójában az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 73-69-re múlta felül az ACS Sepsi-SIC csapatát.

Shay Colley és Beatrice Mompremier révén már az első percben 4-0-s előnybe került a Győr, mely ezzel gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. Három perccel később 11-3-ra vezettek a mieink. Az Euroliga selejtezőjéből az Európa Kupába “visszaeső” Sepsiszentgyörgy azonban pillanatok alatt rendezte a sorait és 14-14-nél már egyenlítettek. Iványi Dalma időkérése után az extra formát mutató Beatrice Mompremier törte meg a mienk kosárcsendjét, majd betalált Sabina Oroszova is. Ruff-Nagy Dóra négy pontját követően pedig újra 8 egységgel, 24-16-ra ment a Győr. A második szakasznak 26-19-ről futottak neki a csapatok. Weninger Virág és Beatrice Mompremier találataival 32-22-nél 10 pontra növelte előnyét a magyar csapat. Sőt, amikor az amerikai center ismét betalált és Weninger triplát értékesített, 39-23-nál kialakult az egész mérkőzés legnagyobb különbsége.

Fotó: Krizsán Csaba / FIBA.Basketball

A 16 pontos hátránya ellenére a már biztosan továbbjutó Sepsiszentgyörgy sem adta fel. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy egy csapat milyen mutatóval érkezik a rájátszásba. A lebonyolítás ezen eleme garantálja, hogy az utolsó fordulóban is a legtöbb találkozó kellően éles legyen. A szépszámú és lelkes szurkolósereg által biztatott vendégek egy 7-0-s futással 39-30-ra felzárkóztak, amikor Iványi Dalma időt kért. A Sepsi nagy sorozata végül 39-36-ig tartott. A közel öt percre nyúló kosárcsendet a félidő hajrájában Sabina Oroszova triplája törte meg. A folytatásban ismét betalált Beatrice Mompremier, így végül a nagyszünetben 44-39-re ment a Győr. Mompremier már ekkor 14 pont, 13 lepattanós dupla-duplánál tartott. A vendégeknél a Vasas korábbi légiósa Brianna Fraser járt 14 egységnél. A harmadik negyedet egy újabb Oroszova-tripla vezette fel, de ezt követően a Sepsi vette át az irányítást és 47-47-nél ismét egyenlítettek.

Fotó: Krizsán Csaba / FIBA.Basketball

Győri oldalon a nehéz helyzetben Shay Colley lépett fel vezérré. Triplájával 50-47-nél megint hazai vezetést jegyezhettünk fel. A kanadai irányító egymaga 10 pontot szerzett a harmadik szakaszban. Ez a hármas egy 11-0-s futást vezetett fel, melynek végén 58-47-nél újra a Győr kezében volt az irányítás. Az ekkor felépített előnyét a palánk alatti fölényére építve (a lepattanócsata 52-25 lett végül) hatékonyan menedzselte Iványi Dalma együttese. Ugyan a hajrájában behullott egy tripla a Sepsitől, de így is 63-57-ről futottak neki a záró szakasznak a felek. A negyedik negyed nagy fordulatokat tartogatott. Két triplát is értékesített a Sepsi. Amikor a második célt ért, 65-63-nál már a vendégek jártak előrébb. Az utolsó öt percbe érkezve Nagy Dóra és Török Ági révén vette vissza a vezetést a Győr. A két gárda végig fej-fej mellett haladt. Rendre egyenlített a Sepsi, de lélektanilag kulcsfontosságú volt, hogy mindig vissza tudta venni a vezetést a Győr. A végjátékban 69-69 után Beatrice Mompremier és Shay Colley találataival biztosították be a sikert a mieink.

Fotó: Krizsán Csaba / FIBA.Basketball

Hirdetés