Hirdetés
3x3

Nagy csatában, végig vezetve legyőzte Mongóliát 3×3-as válogatottunk

Magyarország - Mongólia 17-10

FIBA 3x3 Women's Series
Sukhbaatar, Mongólia

Magyarország: Böröndy Vivi 7, Papp Dia 5, Varga Eszter 5.

Mongólia: Chimeddolgor Enkhtaivan 5, Enkhtuul Bazargurev 2, Khulan Onolbaatar 2, Tserenlkham Munkhsaikhan 1.

Hirdetés

A mongóliai FIBA 3×3 Women’s Series torna második mérkőzésén a magyar válogatott 17-10-re legyőzte a házigazdát.

Varga Eszter találatával a magyar csapat került előnybe. Erre duplával válaszolt Mongólia, de Papp Dia és Böröndy Vivi révén visszavették a vezetést a mieink. Varga Eszter második pontjával növelte előnyét válogatottunk, majd jött Böröndy Vivi három pontja, amivel 7-2-re elléptek a magyar lányok. Az első megszakítás is innen érkezett el.

A kisebb pihenő után a mongolok szerezték az első pontot, de válaszul Böröndy Vivi duplájával 9-3-ra szakadtunk el. Nagy különbség mutatkozott a két együttes között, csere nélkül azonban rendkívül megerőltető és rizikós egy-egy ilyen összecsapás. A hazaiak is igyekeztek ezt kihasználni és egy kisebb holtpontot megragadva 9-6-ra szépítettek.

A legjobbkor jött Papp Dia két találata, amivel 11-6-nál visszaállt a nagyobb előnyünk. A folytatásban Papp Dia és Varga Eszti ismét megvillant, így már 13-6-ra léptünk el. A hazaiak egy pillanatra nem adták fel. Kőkemény harcos játékkal 13-8-ra felzárkóztak a második megszakításig.

A mongol gárda felzárkózása végül 13-9-ig tartott. Döntő pillanatban Varga Eszter és Papp Dia keze sem remegett meg. Az utolsó három percben így tartotta 5-6 pontos előnyét a magyar csapat. Az utolsó percben Böröndy Vivi módosította 16-9-re az állást. Egy gyors mongol válasz után pedig Varga Eszti alakította ki a 17-10-es végeredményt. Válogatottunk rendkívül értékes sikert aratott óriási lépést tett a továbbjutás felé.

Folytatás 11 óra 45 perctől Kína ellen.

Hirdetés