Hirdetés
Magyarország

Nagy csatában nyert a PEAC a TFSE otthonában

TFSE-MTK - PEAC-Pécs 73-81 (15-18, 22-21, 19-22, 17-20)

Bajnokság, 1, forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Farkas G., Györfy R., Kapusi G. (Hartyáni Zs.)

TFSE-MTK: Baa 2, Theodoreán 11/6, Pavel 8, Jenkins 27/15, Stonewall 11/3. Csere: Tóth, Németh 8, Burján 2, Dúl 4.

PEAC-Pécs: Kiss 17, Nelson 9, Wentzel 11/3, Marshall 15, Dudasova 18/6. Csere: Sarok 3/3, Szücs 6, Selcova, Brajkovic 2.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK Budapest

Hirdetés

A bajnokság nyitó fordulójában a PEAC-Pécs 81-73-as győzelmet aratott a TFSE-MTK otthonában.

Az első forduló rangadóján a TFSE-MTK fogadta a PEAC-Pécs együttesét. A sikeres görögországi Európa Kupa találkozó után pályára lépő PEAC gyorsan magához ragadta a kezdeményezést: Kiss Virág és Nikola Dudasova találataival 5-0-s előnyre tett szert az első percekben. Chante Stonewall szerezte a TFSE első pontjait, majd Elisabeth Pavel büntetőkből volt eredményes. A pécsiek őrizték vezetésüket. Az első szakaszban a legnagyobb differenciát Kiss Virág büntetői után 14-7-nél regisztrálhattuk. Az első etap hajráját Chanise Jenkins triplája vezette fel és ez a két perc a hazaiaknak sikerült jobban, akik a negyed végére 18-15-re felzárkóztak.

A második szakasz elején Ty Marshall két találatával és Szücs Réka ziccerével 24-17-nél ismét elszakadt 7 ponttal a pécsi gárda. A forgatókönyv hasonlóan alakult, mint az első negyedben. Őrizte előnyét a PEAC, de a TFSE mindent megtett, hogy tartsa a lépést. 30-22 után ismét Chanise Jenkins hárompontosa indította a hazai felzárkózást. Magyar Bianka együttese ezúttal 35-34-nél a vezetést is átvette. Csirke Ferenc időkérése után rendezte sorait a PEAC, így Kiss Virág és Wentzel Nóra révén a félidőben 39-37-es előnyben volt. Büntetők tették töredezetté a meccset, mindkét csapat 15-15-öt dobhatott az első 20 percben. A mezőnymutatót tekintve a PEAC 33-ből 13-at, míg a TFSE 31-ből 11-et értékesített

A harmadik szakasz elején Chanise Jenkins egyenlített, de az Európa Kupában a játékhét legjobb ötösébe is beválasztott Chelsea Nelson öt pontjával visszavette a vezetést a PEAC. A következő percekben 3-5 pont között menedzselték az előnyüket a vendégek. Chanise Jenkins révén 48-48-nál rövid időre egyenlített a fővárosi gárda, de innen 9-0-val ismét a PEAC került lépéselőnybe. Támadásban lényegesen pontosabban játszottak a pécsiek, akik a harmadik 10 percben a 11 mezőnykísérletükből 7-et célba juttattak. Németh Alma törte meg a TFSE kosárcsendjét. A negyed végjátéka a hazaiak sikerült jobban, akik egészen 59-56-ra visszazárkóztak. A játékrészt azonban Szücs Réka találata zárta le és ezzel 61-56-ra ment a PEAC.

A záró szakaszt Chelsea Nelson és Elisabeth Pavel pontjai vezették fel. Óriási kérdés volt, hogy erről a 6-7 pontos különbségről merre indulnak el a csapatok. Nikola Dudasova triplájával 66-57-nél tudta növelni az előnyét a PEAC és ez döntőnek bizonyult. A TFSE-nek Chanise Jenkins ötödik hárompontosa után 68-64-nél még akadt egy felzárkózása. A PEAC azonban összességében kézben tartotta az irányítást. Wentzel Nóra dudaszós triplájával visszaállt a nagyobb különbség a felek között. Az utolsó három percbe 73-66-ról és egy hazai időkérést követően fordultak a felek. A TFSE előtt Chante Stonewall sikeres távoli kísérlete után 75-69-nél még adódott esély, hogy szorosabbá tegye a csatát. A PEAC játékosainak keze döntő pillanatokban nem remegett meg és végig őrizve előnyét 81-73-as sikert aratott a pécsi gárda.

Hirdetés