Hirdetés
Magyarország

Nagy csatában nyert a Szekszárd a Vasas otthonában

Vasas Akadémia - Atomerőmű KSC Szekszárd 52-71 (16-21, 15-14, 7-18, 14-18)

Bajnokság, 13. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Tőzsér D., Sörlei A., Szilágyi B. (Balogh L.)

Vasas Akadémia: Smailbegovic 4, Papp 8, Heljic 10, Tóth 4, Madár 2. Csere: Budácsik 2, Dúl 4, Pusztai 4, Szerencsés, Salamon 6, Madár 8, Radócz.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 14/9, Stuer 5/3, Gereben 10, Krnjic 13, Goree 16. Csere: Mányoky 4, Friskovec 4, Bálint 3, Horváth, Holcz 2, Andi.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

A bajnokság 13. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 71-52-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia otthonában.

Nadija Smailbegovic és Gereben Lívia kosárváltása vezette fel az összecsapást. A folytatásban 6-2-nél kisebb lépéselőnye került a Vasas Akadémia, de Miklós Melinda triplája után 7-6-nál már a szekszárdiak jártak előrébb. Innentől kezdve az első szakaszban végig fej-fej mellett haladt a két gárda. A Vasas 10-8-as vezetése után 14-10-nél egy 6-0-s szekszárdi sorozatot jegyezhettünk fel. Ez alapozta meg a negyed végén is látható különbséget a felek között. 10 perc játékot követően ugyanis 21-16-ra ment Zseljko Djokics együttese. Szekszárdi oldalon Sara Krnjic 7, Gereben Lívia 6 pontnál tartott. A Vasas legeredményesebbjei Papp Dia, Sara Heljic és Tóth Orsolya voltak 4-4 ponttal. A második szakasz elején sem változott a játék képe. Egy pontszegény, nagyon küzdős mérkőzést követhettünk, ahol 3-6 pont között mozgott a szekszárdi előny.

Miklós Melinda tripláját követően 28-21-nél akadt egy megugrása a Szekszárdnak. Ekkor a vendégeknek több labdájuk volt, hogy tovább növeljék a különbséget. Ezzel még nem élt a KSC, de nem sokat kellett várni és Studer Ági duplája, illetve Miklós Melinda újabb triplája után 33-23-nál már 10 egységgel járt előrébb a bajnoki tabella jelenlegi másodikja. A Vasas Nadija Smailbegovic és Sara Heljic találataival igyekezett megkapaszkodni. Ez sikerült is Milos Pavlovic tanítványainak, akik jó védekezéssel, szerzett labdákkal egy jobb periódust kaptak el. Salamon Zsófia büntetői a félidő hajrájában azt jelentették, hogy egészen 35-31-re felzárkózott a Vasas. Erről az állásról érkezett el a nagyszünet. A statisztikát figyelve azt láthattuk, hogy a Vasas 26-ból 11, míg a Szekszárd 35-ből 12 mezőnykísérletét értékesítette. A Vasas 22-21-re vezetett a lepattanókban. Mindkét oldalon az eladott labdák okozhattak fejfájást, 10, illetve 7 szerepelt a statisztikai lapon. A harmadik negyed elején Cyesha Goree hat pontjával 41-31-re ellépett a KSC. Közel három és fél percig nem talált be a Vasas. Ekkor Papp Dia értékesített büntetőt, de ezzel nem tudtak új lendületet venni a hazaiak.

A harmadik szakasz közepe egyértelműen a Szekszárdnak sikerült jobban. Nem engedte üres dobóhelyzetekhez jutni a házigazdát a KSC. Cyesha Goree mellé, aki végül egymaga nyolc pontot szerzett ebben a periódusban, Zala Friskovec, Sara Krnjic és Bálint Réka is csatlakozott. A legnagyobb differenciát 51-34-nél regisztrálhattuk. A záró szakasznak 53-38-ról futottak neki a csapatok. Itt már nem volt kérdés a győztes kiléte. Végül mindkét csapatból minden nevezett játékos pályára került. Cyesha Goree ponterős játékával őrizte előnyét a Szekszárd. Amikor a klasszis játékos a 16. pontját is megszerezte, 61-44-re módosult az állás. A Vasas, mely hárompontost egész mérkőzésen nem értékesített, elsősorban büntetőkből tudott pontokat szerezni. Dúl Terka és Madár Eszter keze sem remegett meg. Amikor azonban az utolsó három percbe fordulva Studer Ágnes triplát értékesített, reális esély nyílt arra, hogy 20 egység fölé növelje a differenciát a KSC. Ezt végül az utolsó percben Bálint Réka találatával megtették a vendégek. A végeredményt 71-50 után Madár Kata találata alakította ki.

Hirdetés