Hirdetés
Magyarország

Nagy csatában nyert az NKA Universitas Pécs a TFSE-MTK otthonában

TFSE-MTK - NKA Universitas Pécs 62-64 (13-17, 14-13, 13-17, 22-17)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 11. forduló
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest
Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Varga-Záray Katalin (Reisz Péter)

TFSE-MTK: Carter 15/3, Dúl T. 10/6, Németh 5, Szabó 10/6, Dúl P. 13/6. Csere: Baa 3, Király 3/3, Horváth 3.

NKA Universitas Pécs: Rátkai 1, Wallace 16/6, M. Williams 16, Kiss, Mérész 7. Csere: Laczkó 10, Smailbegovic, Tadic 2, Weninger 2, Simon 2, P. Williams 8.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A 11. fordulójának rangadóján az NKA Universitas Pécs 64-62-es sikert aratott a TFSE-MTK otthonában.

A tabella negyedik helyezettje fogadta a harmadik pozíciót elfoglaló gárdát a 11. forduló rangadóján. Egyik csapat sem várhatta ideális előjelekkel az összecsapást. A TFSE-MTK színeiben nem léphetett pályára Monika Czinano, míg a pécsiek csütörtökön – bár hazai pályán legyőzték a Kayserit, de nem tudták ledolgozni 11 pontos hátrányukat – búcsúzni kényszerültek az Európa Kupától.

A mérkőzés elején a pécsiek ragadták magukhoz a vezetést. Madison Williams és Sydney Wallace remekelt a vendégeknél. Amikor Wallace duplája, illetve Weninger Virág két büntetője célt ért, a mérkőzés hatodik percében már 15-5-re vezettek Jovan Gorec tanítványai. Hazai szempontból kulcspillanatban érkezett Dúl Terka triplája. Rendezte a sorait a TFSE és mivel több tiszta lehetőség is kimaradt a pécsieknél, így lassan elkezdte ledolgozni hátrányát. Sha Carter ziccere után 15-13-nál teljesen nyílt volt a meccs és a vendégek időkérése állította meg a játékot. A negyedet Madison Williams két büntetője zárta, amivel 17-13-ra vezetett a Pécs. A második szakaszt a félidőig 10 egységig jutó Dúl Terka villanásai vezették fel, amivel gyorsan fordítottak a hazaiak. Hullámzott a játék.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Összességében Hegedűs Péter együttese 9-0-s sorozattal indította a második negyedet, amivel 22-17-es előnyt épített fel. A fordulatos küzdelemben erre 7-0-val feleltek a pécsiek. A félidő utolsó öt percébe fordulva pedig fej-fel mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Egyik gárda sem tudta leszakítani riválisát. A hajrában 30-27-nél a Pécs előtt nyílt esély kicsit elszakadni, de ezzel nem tudott élni. 20 perc után így három ponttal mentek a vendégek. A Pécs 34-ből 11-et, a TFSE 33-ból 11-et dobott be mezőnyből. A vendégek 27-20-ra vezettek a lepattanókban, de a többi mutatóban nagy különbség nem alakult ki. A harmadik etapot Dúl Panka duplája indította, erre azonban Mérész Beatrix és Peyton Williams azonnal válaszolt. Úgy nézett ki, hogy néhány pontos pécsi előny mellett állhat be a mérkőzés. Minden hazai felzárkózásra vagy egyenlítésre érkezett válasz: hol Peyton Williams, hol Mérész Beatrix felelt erre. Mindkét játékosnak talán a legjobb szakasza volt ez.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A harmadik negyed hajrájában 40-40 után Madison Williams öt pontjával és Laczkó Sára duplájával a Pécs 7-0-s futást mutatott be. Az utolsó 10 percnek így 47-40-ről vágtak neki a felek. A záró szakasz elején Dúl Panka triplájával gyorsan faragot a hátrányán a TFSE. A hazaiak egészen 47-46-ig felzárkóztak. Fordítani ekkor még nem tudtak. Laczkó Sára és Sydney Wallace válaszolt ezen kísérletekre. Nagy küzdelmet láthattunk és 54-53-nál Dúl Panka második triplája után a vezetést is átvette a TFSE. Ezt Szabó Fanni erősítette meg, 57-54-re alakítva az eredményt. Fordulatokban nem hiány, hiszen innen 60-57-re fordított a Pécs. Erre azonban Szabó Fanni hármasa érkezett válaszul, így az utolsó percbe 60-60-ról érkeztünk. Dúl Panka büntetőivel a TFSE szerzett vezetést ebben a kritikus időszakban. Erre azonban Sydney Wallace triplája jött, amivel 63-62-re a pécsiek mentek. A hazaiak már nem tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani, a végeredményt Mérész Beatrix büntetője alakította ki.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés