Hirdetés
3x3

Nagy csatában szenvedett vereséget a magyar válogatott a negyeddöntőben

Németország - Magyarország 12-10

FIBA 3x3 Women's Series Klaipeda
Klaipeda, Litvánia
Vladimir Veskovic, Ionut Alexandru Barbu

Németország: Stefanie Grigoleit 1, Luana Rodefeld 1, Sonja Greinacher 5, Svenja Brunckhorst 5.

Magyarország: Révész Boróka, Tenyér Zsófia 4, Jáhni Zsófia 1, Tóth Orsolya 5.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A litvániai Klaipedában zajló FIBA 3×3 Women’s Series negyeddöntőjében a magyar válogatott 12-10-es vereséget szenvedett Németországtól.

A németek a mérkőzés elején 3-0-s előnybe kerültek, de ezt követően gyorsan fordított válogatottunk. Tenyér Zsófia duplájával 3-2-re jöttünk fel, majd Tóth Orsolya három pontjával 5-4-nél a vezetést is átvették a mieink. A mérkőzés középső szakasza egyértelműen a magyar csapatnak sikerült jobban. Jáhni Zsófia és Tóth Orsolya villanásaival már 7-4-re vezettek a magyar lányok.

Fotó: FIBA.Basketball

Nagy erőket mozgósított a német csapat a felzárkózás érdekében. Rendkívül kemény küzdelem alakult ki, mely során a három perccel a mérkőzés vége előtt egy duplával egyenlített riválisunk. Kulcsfontosságú volt, hogy 7-7 után Tenyér Zsófia büntetőjével ismét a magyar csapathoz került a vezetés. A németek azonban gyorsan válaszoltak. Egy büntetővel és egy szép befutással 9-8-nál előrébb jártak.

Utoljára még a mérkőzés elején 4-3-nál vezetett riválisunk, de ez a fordulat nem zökkentette ki a magyar csapatot. Komoly izgalmakat tartogatott az utolsó két perc, melynek kezdetén az ekkor már 5. pontját szerző Tóth Orsolya révén 9-9-nél egyenlítettünk. A fordulatos küzdelemben a végjátékban mindkét gárda előtt adódót lehetőség. Ezzel egyik fél sem tudott élni.

Fotó: FIBA.Basketball

Végül az utolsó percben két büntetőt értékesítve 11-9-es előnyre tettek szert a németek. Tenyér Zsófia válaszolt erre, de a következő támadásuknál a németek a 12 másodperces támadóidejüket kijátszották és az utolsó pillanatban találtak be. 24 másodperc maradt az órán és 12-10-nél duplára volt szükség az egyenlítéshez. Nem tudott kialakítani dobóhelyzetet a csapatunk, így nagy küzdelemben alulmaradtak a mieink.

A vereség ellenére nincs ok a csalódottságra. Nagyon szépen helyt állt a Jáhni Zsófia, Révész Boróka, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya összeállítású magyar válogatott, mely ebben a felállásban először szerepelt FIBA 3×3 Women’s Series tornán.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés