Hirdetés
3x3

Nagy csatában vereség Franciaországtól:

:

Hirdetés

A magyar válogatott nagy csatában 13-10-es vereséget szenvedett Franciaországtól a budapesti World Urban Games keretében zajló 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája Szuperdöntőn. Ezzel a mieink számára a negyeddöntőben zárult a torna.

Fotó: FIBA.Basketball

Kiválóan indult a mérkőzés, 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első játékmegszakításig viszont innen 5-3-as előnyre tettünk szert. A mérkőzés középső szakaszára tovább keményített védekezésén a francia csapat. Hatalmasat harcoltak a magyar lányok, így felvették a versenyt ezen téren is a riválisukkal.

A palánk alatt kialakuló fölényére építve Franciaország 7-6-nál fordított. Ezt követően azonban 8-8-nál még utolértük a francia csapatot, sőt 9-8-ra vezettünk is. Innen azonban a következő négy pontot a címvédő szerezte és ezzel 12-9-re elléptek. Még másfél perc volt hátra, amikor büntetővel kerültünk közelebb.

Az utolsó percben 12-10-nél két támadásunk is volt az egyenlítésért. Végül ezzel nem sikerült élni és amikor Lisa Berkani megszerezte a franciák 13. pontját, eldőlt a mérkőzés. A magyar válogatott nagy küzdelemben végig tartotta a lépést a mezőny egyik legerősebb csapatával. Süle Krisztina együttese Benke Sára, Doktor Anna, Jáhni Zsófia és Kováts Gabriella összeállításban kiváló tornát zárt. Az U23-as korosztály legközelebb október elején a Világbajnokságon találkozik.

Eredmény

Franciaország – Magyarország 13-10

Hirdetés