Hirdetés
Archivum

Nagy csatában vereség Oroszországtól Szolnokon:

:

Hirdetés

Szombaton este Oroszország ellen folytatta szereplését a magyar 3×3-as válogatott a szolnoki U18-as Eb-selejtezõn. A magyar lányok nagy csatában 11-9-re alulmaradtak a remek játékerõt képviselõ riválisukkal szemben.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az esti programra szinte megtelt a szolnoki rendezvényhelyszín a 3×3-as U18-as Európa-bajnokság selejtezõ-tornáján. A Laufer Gabriella, Kovács Kitti, Madár Kata és Varga Eszter összeállítású magyar csapatra a nyolcas mezõny talán legerõsebb gárdája, Oroszország várt. A magyar lányok az elsõ meccsükön 13-6-ra verték Fehéroroszországot, míg az oroszok Izraelt gyõzték le szintén 13-6 arányban.

A találkozó elsõ támadásából a magyar válogatott került elõnybe. A mérkõzés elsõ felében 3-3-ig jellemzõen a mieink jártak elõrébb. A folytatásban azonban az oroszok vették át a kezdeményezést és 2-3 egységgel már náluk volt a vezetés. Az utolsó két percbe 8-5-rõl érkeztünk, de a magyar lányok nem adták fel.

Végül 23 másodperc hátra, amikor két büntetõvel 10-9-re sikerült felzárkózni. A folytatásban azonban betaláltak az oroszok, igaz ekkor még pár másodperc maradt az órán. Dobóhelyzetet viszont már nem sikerült kialakítani, így 11-9-es gyõzelmet aratott riválisunk.

Folytatás vasárnap 16 óra 40 perctõl Izrael ellen.

Hirdetés