Hirdetés
Archivum

Nagy csatában vereség Spanyolországtól:

:

Hirdetés

A magyar válogatott egy küzdõs, kemény meccsen 19-14-re alulmaradt Spanyolországgal szemben a 3×3-as Világbajnokságon. Az elsõ napot Manilában ezzel egy gyõzelemmel és egy vereséggel zárta válogatottunk. Folytatás vasárnap Németország és Fülöp-szigetek ellen.

Hollandia legyõzése után egy újabb nehéz rivális, Spanyolország várt a magyar válogatottra. A kifejezetten erõs összeállításban érkezõ spanyolok a találkozó elején igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, az elsõ percben 2-0-s elõnyre tettek szert. Töredezett, kemény csata jellemezte a találkozót. Nem alakult ki igazán folyamatos játék, sõt igen korán videóbíró is megakasztotta a meccset. Bozóki Bettina duplájával 2-2-nél egyenlítettünk, de a folytatásban ismét a spanyolok kerültek elõnybe. Az elsõ játékmegszakításra Ruják Nóra pontja után került sor, ekkor 4-3-ra vezetett riválisunk.

A mérkõzés középsõ szakasza a spanyoloknak sikerült jobban. Medgyessy Dóra találata után még 5-4-re felzárkózott válogatottunk. A folytatásban viszont 8-4-re elléptek a spanyolok, akiknél a Palomares, Gimeno duó remekelt ekkor. A találkozó feléhez közeledve Theodoreán Alexandra és Medgyessy Dóra büntetõivel kerültünk közelebb a riválisunkhoz, mely azonban a következõ két támadásánál visszaállította 4 pontos elõnyét. Két nagy fordulatot viszont még tartogatott a meccs: 10-6 után Bozóki és Ruják volt eredményes, majd Theodoreán duplájával 11-10-re felzárkózott a magyar csapat. Ekkor még három perc volt hátra és teljesen nyílt lett a végjáték.

A hajrába érkezve fej-fej mellett haladtak a csapatok, a gyors kosárváltások alkalmával nálunk Medgyessy és Ruják bizonyult eredményesnek. Az utolsó két percbe 13-12-es spanyol elõnyrõl érkeztünk. Medgyessy duplája után 14-13-nál átvette a vezetést a magyar csapat. Erre azonban Palomares azonnal válaszolt egy hasonlóan extra távolival. Innentõl a végjátékban már kézben tartotta az irányítást a spanyol csapat, mely a meccs egészét nézve végig számára kedvezõ mederben tudta tartani a játékot. A magyar csapat végül 19-14-es vereséget szenvedett. Hollandia legyõzése után azonban így is kedvezõ helyzetbõl várhatja válogatottunk a vasárnapi játéknapot.

Eredmény
Magyarország – Spanyolország 14-19
Pontszerzõk: Medgyessy Dóra 5, Theodoreán Alexandra 3, Bozóki Bettina 3, Ruják Nóra 3

Statisztika

Hirdetés