Hirdetés
Magyarország

Nagy Dóra értékelője az MTK szezonjáról:

:

Hirdetés

Az MTK-Budapest hivatalos honlapján Nagy Dóra vezetőedző értékelte az elmúlt évadot. A fővárosi együttes 10 győzelemmel és 9 vereséggel a 7. pozíciót foglalta el az ANB Piros csoportjának tabelláján, amikor az MKOSZ befejezettnek nyilvánította a hazai bajnokságokat.

Várható volt és észszerű döntésnek tartom, hogy leállították a bajnokságot. Fontosabb az egészség, mindegy, hol állunk a tabellán, a lényeg az, hogy minél hamarabb legyünk ezen túl. Picit természetesen el voltam keseredve, ugyanis az utóbbi hetekben látszott, mennyit fejlődött a csapatunk a szezon alatt, és egyre jobban teljesítettünk a bajnoki mérkőzéseken

– nyilatkozta Nagy Dóra a klub hivatalos honlapjának.

A középmezőnyben megragadtunk, mindig ott voltunk a hatodik hely közelében, kitűnő meccseket játszottunk, illetve kezdtünk összeszokni. Mindenki hozzá tudott tenni valamit a csapat teljesítményéhez, még azok is, akik kevesebb lehetőséget kaptak, hiszen ők edzésen tudták segíteni a társakat. Látni szerettem volna, hová jutunk el, de az élet ezt felülírta, és ilyenkor nem a kosárlabda a legfontosabb.

– fogalmazott a szakvezető, aki a leállás alatti munkába is betekintést engedett:

Hétfőtől elkezdtük a digitális edzéstervet alkalmazni, és nagyon jól sikerült ennek az elindítása. Az egésznek a szellemi atyja Konta Gyula, aki hihetetlenül jól összerakta ezt a programot. Hétről hétre haladunk, és próbáljuk úgy csinálni, hogy a körülményektől függetlenül elvégezhető feladatokat kapjon mindenki. Ha esetleg van még olyan, aki ki tud menni, akkor arra is biztosítottunk megfelelő gyakorlatokat. Háromkor nyitottuk meg a rendszert, nyolcig lehetett végrehajtani a feladatokat. Akadtak olyan gyerekek, akik öt-tíz perc alatt küldték vissza az elkészített teszteket, de a felnőttek közül is volt, aki serényen érdeklődött, ő volt-e az első, aki elvégezte a napi adagot. Örömteli tapasztalni, hogy mindenki mekkora lelkesedéssel vetette bele magát az ilyen típusú oktatásba, ebben a nehéz időszakban ez nagyon fontos, hiszen ez segít összetartani a szakosztályt.

Mint mindenhol a világ sportjában, úgy az MTK-nál is bizonytalan a helyzet, hogy mikor és milyen célokért folytatódhat a munka.

Nagyon távolinak tűnik a folytatás, ezért nem tudom megmondani, mik a tervek és célkitűzések, ha visszatérünk. Még nagyon az elején vagyunk ennek, egyelőre örülök, hogy az online tanítás sikeresen elindult. A lényeg az, hogy mindenki jól van, és akinek kell, annak tudjunk segíteni!

– összegzett Nagy Dóra.

Fotó: MTK-Budapest – MTK.hu

Hirdetés