Hirdetés
Magyarország

Nagy Dóra évértékelője az MTK honlapján:

:

Hirdetés

Az MTK Budapest hivatalos honlapja közölt egy évértékelő összeállítást Nagy Dórával. Tíz forduló után a 6. helyen áll az amatőr NB I piros csoportjában a fővárosi gárda.

Forrás: MTK Budapest hivatalos honlap

Nagy Dóra értékelte női kosárlabdacsapatunk félévét.

– Tíz forduló után a 6. helyen állunk az amatőr NB I piros csoportjában. Mennyire vagy elégedett az első félévvel?

– Nehezen indult az idény, nem volt könnyű összerázódnunk. Eddig a csapat zöme zöld csoportos volt, két tapasztalt játékossal kiegészülve, így vágtunk neki a piros csoportnak, ahol jóval nehezebb ellenfelek vártak ránk. Nem igazán tudtuk, mire számíthatunk, de szerettük volna, ha a kiesés szóba sem jön a szezon során. Mondhatom, hogy evés közben jött meg az étvágy, hiszen ahogy elkezdtük a meccseket és megismertük az ellenfeleket és saját magunkat, úgy javult a teljesítményünk. Együttesünkben sokan egyetemisták, néhányan dolgoznak is, ezt figyelembe véve elégedett lehetek.

– Melyik meccs miatt van hiányérzeted?

– Kár, hogy az elején jött az a MAFC elleni megmérettetés, mert ha jobban összeszokunk, akkor akár az meg lehetett volna. Ugyanakkor összességében a gyors, agresszív játékot hellyel-közzel meg tudtuk oldani. Fontos lesz a jövőben, hogy ezt a nagyobb tudású ellenfelekkel szemben tovább tudjuk tartani. A Csata elleni mérkőzésen is látszott, hogy az első két negyedig tudtuk tartani magunkat, utána úszott el a találkozó.

– Mi volt a félév legkellemesebb meglepetése?

– Nyugodtan mondhatom, hogy a BKG PRIMA Akadémia elleni kupameccsünkre büszkék lehetünk, hiszen hibátlanul vezetik a bajnokságot, mégis megszorongattuk őket, és nagyon jó mérkőzést játszottunk ellenük idegenben. Ki kell emelnem a 2. fordulóban, a PINKK SE ellen aratott idegenbeli győzelmünket, hiszen nem könnyű az otthonukban nyerni. Az a siker lendületet adott a gárdának, de a Győr és a PEAC elleni hazai diadal is nagy fegyvertény volt.

Fotó: MTK.hu

– Milyen a közös munka Konta Gyulával?

– Nagyon örülök, hogy itt van a klubnál, hiszen jó vele együtt dolgozni. Több mint három évet töltöttem az NB I-ben, azután pedig úgy éreztem, szükség volt a segítségre. Az is nagyon sokat számít, hogy a két tapasztalt játékosunk, Pál Szandi és Koch Dóra a pályán és azon kívül is igazi vezéregyénisége a csapatnak.

– Mik a célok a szezon hátralévő részére?

– Szeretnénk megtartani a pozíciónkat a ligában, de ehhez az is kell, hogy a betegségek, sérülések elkerüljenek minket. Remélem, tudunk azokon a játékelemeken csiszolni, amik még hiányoznak és ezek eredményekben is megmutatkoznak majd. Nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk ugyanígy tovább folytatni és jó meccseket játszani.

Forrás: MTK Budapest hivatalos honlap

Hirdetés