Hirdetés
USA

Nagy Dorottyáék döntőre készülnek a Sunshine State Konferenciában:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárulnak a Divízió II-es Sunshine State Konferencia küzdelmei. A Tampa Spartans Nagy Dorottyával a soraiban az Eckerd csapatával vív döntőt.

Nem mindennapi menetelést koronázhat meg vasárnap a Tampa és Nagy Dorottya. A csapatuk a Sunshine State Konferenciát 19 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel zárta. Nagy Dorottya pedig az év játékosa lett, miután az egész szezont nézve 16.2 pont és 9.8 lepattanó átlaggal segítette csapatát. A konferencia teljes mezőnyét nézve a legmagasabb átlagot érte el a lepattanókban és a harmadik legmagasabbat szerzett pontokban. A mezőnyszázalékot tekintve a hatodik a rangsorban. Itt az átlaga kiemelkedő 53%.

A Sunshine State Konferencia rájátszásában a negyeddöntőben 76-36-ra győzték le az Embry-Riddle alakulatát. Nagy Dorottya 27 perc alatt 10 ponttal és 2 lepattanóval zárt. Az elődöntőben 72-57-es sikert arattak a Saint Leo felett. Az utolsó hét percben 45-44 után hagyták állva riválisukat. Nagy Dorottya 35 perc alatt 16 pontot és 10 lepattanót ért el.

Az Eckerd a konferencia alapszakaszában a második helyen zárt 17 győzelemmel és 3 vereséggel. Minden statisztikai rangsorban a Tampa közvetlen üldözői. Talán úgy pontosabb a megfogalmazás, hogy ez a két csapat idén igencsak kiemelkedett a mezőnyből. 2012 óta nem fordult elő ebben a konferenciában, hogy az első két kiemelt vívta a finálét. Az Eckerd tavaly is döntőt vívott, de kikaptak a Florida Southerh-től, a Tampa 2016 óta nem járt ilyen magasságokban. A Tampa összesen 10 alkalommal játszott finálét és abból ötöt megnyertek. Az Eckerd kétszer, melyek után 1 siker és 1 vereség a mérleg.

A vasárnapi riválisával idén már kétszer mérkőzött a Tampa. Mindkét alkalommal szoros csatákat követhettünk, de összejött a győzelem. December 4-én 18 pontos hátrányból felállva 57-54-re nyertek. Nagy Dorottya 7 ponttal, 5 lepattanóval, 3 szerzett labdával és 2 gólpasszal vette ki a részét ebből a sikerből. Január 29-én pedig hosszabbítást követően 66-60-ra tudták felülmúlni kihívójukat, Nagy Dorottya 44 perc alatt 18 pontot és 9 lepattanót jegyzett azon az estén.

Fotó: tampaspartans.com

Hirdetés