Hirdetés
Archivum

Nagy Dorottyáék pénteken este kezdik az egyetemi rájátszást:

:

Hirdetés

Pénteken este magyar idõ szerint 22 óra 15 perctõl bemutatkozik az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának rájátszásában az egyetlen magyar érdekeltségû gárda a University of South Florida csapata, melyben Nagy Dorottyának szurkolhatunk. Az ellenfelük a University of Missouri együttese lesz.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a 64-es országos fõtáblán az USF a stockton-i régióba kapott besorolást és azon belül Tallahassee városában kezdi meg a szereplését. Az USF a régióban a 11. kiemelést kapta, ami a vártnál valamivel alacsonyabb. Ugyanakkor a tábla ezen negyede annyira kiegyenlített, hogy ez a rangsorolás nem ad sok támpontot az erõviszonyok meghatározásához. Vannak olyan régiók, ahol sokkal markánsabb különbségek mutatkoznak.

Az USF már a rajt elõtt történelmet írt, hiszen õk az egyetlen csapat a Divízió I-ben, amelynek a keretét 9 különbözõ nemzet játékosai adják. Az USF emiatt a nemzetközi felállás miatt viszonylag nagy médiafigyelmet kap a tengerentúlon. Náluk egyébként a szakmai irányváltás akkor történt, amikor elhagyták a 2012/2013-as évad végén a Big East Konferenciát és az American Athletic Konferenciába sorolták át õket. Nyilvánvalóan itthon az USF Nagy Dorottya szereplésével került elõtérbe, de összességében elmondható, hogy egy kifejezetten eredményes szakmai programról beszélhetünk. Az elmúlt öt évet tekintve negyedszer vannak ott az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának rájátszásában. Ez az idei évben azért is nagy szó, mivel a tavalyi kezdõötösükbõl négyen végeztek a tanulmányaikkal.

Az USF ellenfele a 6. rangsorolással rendelkezõ University of Missouri csapata lesz. Róluk azt érdemes tudni, hogy egymást követõ második évben vannak ott a rájátszásban. Nagyon jól sikerült számukra a szezon második fele, januárban és februárban is akadt 5-5 meccses gyõzelmi szériájuk. Nagy skalpokat gyûjtöttek be, többek között a South Carolina, a Texas A&M és a Kentucky csapatatát is verték. A két kulcsemberük Sophie Cunningham, aki 17.7 pontos átlaggal rendelkezik és a 13.3 pontot, illetve 8 lepattanót átlagoló Cierra Porter. Mindkettõjükrõl azt tartják, hogy akár egy szép profi karrier is összejöhet számukra.

A két csapat hasonló stílust képvisel. Hatékonyan támadó együttesekrõl van szó, amelyek elõszeretettel építenek a triplákra. Gyors, futós játék jellemzi a feleket, sok labdaszerzéssel és indításokkal. Jose Fernandez az USF vezetõedzõje mondta azt a meccset felvezetõ sajtótájékoztatón, hogy egy kifejezetten látványos, széles közönség számára is szórakoztató meccset játszhatnak.

Az USF keretében Nagy Dorottya szereplése mellett érdemes lesz figyelni a lettek tehetségét Kitija Laksát, aki benne van a Top10 pontszerzõ között a mezõnyben és már idén elérheti a pályafutása 1000. pontját. Mellette a spanyol irányító Laia Flores is rekord közelébe ért, hiszen ebben a szezonban már 192 gólpasszt osztott ki. Még egy átlagos teljesítménnyel is elérheti azt a 200-as álomhatárt, ami egy szezont tekintve a csapat történetében még senkinek sem sikerült.

Hangulatvideó az USF utolsó edzésérõl

Hirdetés