Hirdetés
Archivum

Nagy Dorottyáék régiós elõdöntõben szerepelnek:

:

Hirdetés

Az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában a Divíziós II-es országos fõtáblán a legjobb 32 között járnak a csapatok. Ez azt jelenti, hogy a régiós elõdöntõket vívják szombatról vasárnapra virradóra. Nagy Dorottyáék a Déli Régióban a Florida Southern gárdájával mérkõznek.

Fotó: tampaspartans.com

Fotó: tampaspartans.com

A Tampa Spartans remek teljesítménnyel nyerte az elsõ meccsét a fõtáblán. A Lee ellen – többek között Nagy Dorottya 21 pontjával – 72-63-as sikert arattak pénteken este. Ezzel a gyõzelemmel vívták ki annak a lehetõségét, hogy a Florida Southern alakulatával csatázhatnak. A lehetõ legnehezebb rivális jön szembe, hiszen õk az elsõ helyen rangsorolt gárda ebben a régióban. Ráadásul a régiós tornának a kampuszuk ad otthont, így hazai pályán szerepelhetnek.

A Divízió II-es mezõnyt nézve a Florida Southern a térség egyik, ha nem a legjobb csapata. Drámai csatában, utolsó másodperces triplával nyerték a Sunshine State Konferencia döntõjét múlt héten az Eckerd ellen. Ezzel megvédték a címüket. A Déli Régiót nézve a Divízió II-ben Camile Giardina személyében õk adták az “Év Játékosát”. Ezen felül itt az elsõ csapatba bekerült az osztrákok tehetsége Anja Fuchs-Robetin. A bécsi születésû, több poszton bevethetõ 183 cm magas játékosról azt érdemes tudni, hogy 18.1 pont, 7 lepattanó átlaggal rendelkezik és õ tekinthetõ a Florida Southern meccsnyerõ klasszisának. Többször láthattuk hazánkban is az osztrák 3×3-as válogatottal.

A Sunshine State Konferencia alapszakaszában a két csapat január 30-án találkozott és akkor a Florida Southern 59-44-es gyõzelmet aratott a Tampa otthonában. Nagy Dorottya 12 ponttal és 8 lepattanóval zárt, de összességében a Tampának gyõzelmi esélyei nem mutatkoztak. Bravúr lenne a siker, ugyanakkor a pénteki gyõzelemre lehet építeni. A Lee ellen mutatott extra dobóforma, egészen pontosan a 60%-os mezõnymutató és a 37 leszedett lepattanó ezúttal is kínálna esélyt.

A találkozó magyar idõ szerint vasárnap 0 óra 30 perctõl IDE KATTINTVA élõképes közvetítés formájában követhetõ.

Hirdetés