Hirdetés
Archivum

Nagy Dorottyáék számára is megkezdõdik a rájátszás:

:

Hirdetés

Elrajtolnak a Divízió II-es Sunshine State Konferencia nõi kosárlabda bajnokságának negyeddöntõi. A Tampa Spartans Nagy Dorottyával a soraiban szerdáról csütörtökre virradóra kezdi meg a szereplését.

A teljes szezont nézve eddig a Tampa Spartans alakulatának kiváló eredménysora van, a 28 mérkõzésükön 21 siker és mindössze 7 vereség a mérlegük. A konferencia ellenfelekkel szemben pedig 15/5-ös mutatót teljesítettek az alapszakaszban. Ezzel az SSC tabelláján a második helyet szerezték meg és így a negyeddöntõben a 7. helyezett Rollins lesz a riválisuk. Velük hazai pályán mérkõznek és továbbjutás esetén a hétvégén pályára léphetnek a konferencia négyes döntõjében, melynek a Nova Southeastern University ad otthont Fort Lauderdale-ben.

Fotó: tampaspartans.com

Fotó: tampaspartans.com

Nagy Dorottya kiemelkedõ évadot teljesített eddig: 27 találkozón lépett pályára, ezeken 14 pont, 9.1 lepattanó és 1.9 gólpassz az átlaga. A Tampa csapatszinten is remek formába lendült a téli idõszakra. Februárban például mind a hét meccsüket megnyerték. Érdekesség, hogy mindegyik találkozó alkalmával, amikor ezen menetelés során pályára lépett, Nagy kétszámjegyû ponttal zárt. A ponterõs teljesítménynek az értékét igazán az növeli, hogy az elõbbiekben kiemelt 14-es átlagot 50.2%-os mezõnymutató mellett teljesítette.

A Tampa még a hétvégi veresége ellenére is összességében esélyesként várja a Rollins elleni negyeddöntõt. Idén már kétszer találkoztak a felek és mindegyik összecsapásról sikerélménye van a Spartans alakulatának.

Januárban hazai pályán 55-44-re múlta felül riválisát a Tampa. Ekkor Nagy Dorottya 14 ponttal és 7 lepattanóval zárt. A siker kulcsa a hagyományosan stabil védekezés mellett a magabiztosan, 42-25-re nyert lepattanócsata és a jó büntetõzés volt. Még az is belefért, hogy a Tampa az utolsó hat percben nem szerzett mezõnykosarat. Februárban a Rollins otthonában is összecsaptak a felek, akkor 67-50-re diadalmaskodott a Tampa. Az egyoldalú találkozó volt, sok jó egyéni teljesítménnyel. Ezen a mérkõzésen Nagy nem lépett pályára.

A Sunshine State Konferencia rájátszásának ágrajza

Hirdetés