Hirdetés
Archivum

Nagy elõnyt adott le a Sopron szerdai Euroliga ellenfele, de nyert:

:

Hirdetés

Ezúttal rendhagyó lesz állandó hétfõi rovatunk, melyben a magyar csapatok soron következõ Euroliga riválisainak hétvégi bajnoki teljesítményét követjük figyelemmel. A Gyõr ugyanis a Valencia vendége lesz, Natalia Hejkova együttesének szereplésérõl és magabiztos gyõzelmérõl pedig már szombaton a spanyol eredménykövetõnkben beszámoltunk. A Sopron szerdán este a Tarbes otthonában lép pályára. A francia együttes vasárnap a Villeneuve d’Ascq ellen 79-76-os gyõzelmet aratott.

A bajnoki fordulót 5 gyõzelemmel és 4 verséggel váró Tarbes a Villeneuve d’Ascq gárdáját fogadta. Ndiaye Abdou csapata beragadt a rajtnál kilenc forduló után 3 gyõzelemmel és 6 vereséggel a bajnoki táblázat utolsó harmadában szerénykedtek. Ennek ellenére nem számíthatott könnyû mérkõzésre a Tarbes és ez be is igazolódott.

A Sopron szerdai riválisa az elsõ negyedben 8 ponttal is meglépett, de elõnyét nem tudta megtartani. A második szakasz közepén már 7 egységgel a vendégek jártak elõrébb. Egy fordulatos 20 perc után a szünetben végül 39-39 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedben a Tarbes került fölénybe, a végül 19 pontig jutó Cata-Chitiga és a dupla-duplát (18 pont, 10 lepattanó) elérõ El Gargati vezérletével 14 ponttal is meglógtak. Eldõlni látszott az összecsapás sorsa, de a végül 23 egységig jutó Émilie Gomis remek találataival 2 pontra is felzárkózott a végjátékban a Villeneuve d’Ascq. Az utolsó percben azonban már nem hibázott a Tarbes és 50 másodperccel a lefújás elõtt Ljubica Drljaca egy jó pillanatban érkezett duplával eldöntötte a találkozó sorsát. A vége 79-76 lett.

Eredmény
Tarbes – Villeneuve d’Ascq 79-76
 

Hirdetés