Hirdetés
Magyarország

Nagy feladat előtt a TARR KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd / FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön 20 óra 30 perctől a BDS Dinamo Sassari vendége lesz az Európa Kupa 3. fordulójában a TARR KSC Szekszárd.

A találkozó felvezetésként állandó szakértőnk, Károlyi Andrea foglalta össze várakozásait. Készítettünk egy átfogó csapatbemutatót a Dinamo Sassariról, mely ITT olvasható.

Az alábbiakban Zseljko Djokics, vezetőedző várakozásait ismerhetjük meg:

Nem szeretek újból a problémákról beszélni, hiszen a feladatunk, hogy megoldjuk őket – de ez az idegenbeli sorozat megnehezíti a dolgunkat, hiszen nem csak sokat utazunk, de sajnos keveset is edzünk, tehát nem jut idő a csapat játékának fejlesztésére. A kettős terhelés amiatt is nehéz számunkra, mert két külföldi játékosunk már jó ideje nem áll rendelkezésre. Sajnos, emiatt sokat kell improvizálnom a taktika kialakításakor, és játékosaimat is új helyzetekben, új pozícióban kell kipróbálnunk, ami a későbbiekben még jól jöhet, de jelen pillanatban nem túl előnyös szituáció. Főleg négyes poszton vagyunk kevesen, és ennek pótlása Mányoky Rékára és Miklós Melindára vár.

Ellenfelünk egy atipikus csapat, ahol a centerek és erőcsatárok is inkább kint a periméteren szeretnek helyzeteket kialakítani, és a külső játékosaikkal – elsősorban Ivana Raca-ra gondolok – próbálnak meg a palánk alatt erőből érvényesülni, tehát ez is kihívás elé fog minket állítani. Csakúgy mint mi, a Sassari is rövid kispaddal, 7-8 fős rotációval dolgozik, és egy rutinos, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező irányító teszi teljessé a csapatot. Természetesen fontos és egyértelműcélunk a győzelem, ami még nem létkérdés, de a továbbjutás szempontjából sokat jelente. Remélem, hogy a meccsen az eddigieknél hosszabb periódusokban fogjuk a mi játékunkat játszani, mint az elmúlt találkozókon.

– fogalmazott Zseljko Djokics.

Hirdetés