Hirdetés
Archivum

Nagy fordítás, de végül soproni vereség:

:

Hirdetés

Az Euroliga 11. fordulójában a Sopron Basket hazai pályán 68-66-os vereséget szenvedett a Salamancától. A soproni csapat a 17 pontos félidei hátránya után felzárkózott, majd a negyedik negyedben fordított. Ez azonban sokat kivett a mieinkbõl. A kiélezett hajrában az egylabdás végjátékot a spanyol együttes nyerte.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A spanyol csapatban az Euroligában is bemutatkozhatott Jewell Loyd, miközben a visszatérõ Miguel Angel Ortega vezetõedzõ szintén az elsõ meccsére készült. A soproni csapattal melegített Honti Kata, akinek kikérte a klub a játékengedélyét az Euroligára. Álomszerûen indult a találkozó, hat perc alatt 11-0-ra lépett el a Sopron. Aleksandra Crvendakic két triplát is szerzett ezen nagy futás alkalmával. A folytatásban azonban komoly fordulat jött, 15-7 után az elsõ negyed végére 17-17-nél egyenlítettek a vendégek. A második negyedre is lendületben maradt a Salamanca, miközben a mieink elbizonytalanodtak. Amikor 26-19-nél Roberto Iniguez idõt kért 13 perc játékot követõen, a Sopronnál már 7 eladott labdát láthattunk és a Salamanca 12 gyorsindításos pontnál tartott. Ez a nagy fegyverük és most maximálisan éltek is vele. Gyorsan nõtt a vendégek elõnye, a félidõ hajrájában már 20 egységgel vezettek.

Az elsõ félidõt Queralt Casas hármasa zárta, amivel 46-29-re módosult az állás. A soproni csapatban a 29 pontból 21-et a Zahui, Crvendakic, Casas trió szerzett. A mezõnymutató nem érte el a 38%-ot, miközben már 10 eladott labdát rögzítettek a statisztikára és lépéshátrányban volt a magyar csapat a lepattanókban is. A harmadik negyedre érezhetõen rendezte sorait védekezésben a Sopron. A támadásokba azonban ezekben a percekben még csúsztak hibák. Ennek megfelelõen a játékrész közepéig 54-38-ig õrizte elõnyét a Salamanca. A folytatásban megjöttek az egyéni villanások is. Zahui például egymaga 9 pontot szerzett. A Sopron a harmadik etap végére a lélektani 10 pont alá zárkózott. Az utolsó 10 percnek 58-49-rõl vágtak neki a mieink. Ezen idõszak szép egyéni villanást hozott Candice Dupree-tõl, de Határ Bernadett négy fontos pontjáról sem szabad megfeledkezni. Most a spanyolok bizonytalanodtak el. Sorra maradtak ki a ziccereik, erre pedig lehetett építeni.

Végül 60-51-es Salamanca vezetés után 13-3-as sorozattal fordított 64-63-ra a magyar bajnok. Egy emberként ugrott talpra a kispad, a közönség. Úgy nézett ki, hogy lélektanilag is megfordult a meccs. A Salamanca keretét azonban rutinos játékosok alkotják. Elõbb Robinson, majd Elonu talált be és ezzel két perccel a vége elõtt 68-66-nál újra elõrébb és azóta már tudjuk, hogy ezzel a végeredmény is kialakult. A hajrában mindkét fel elõtt adódott több lehetõség. A mieinknél azonban kimaradt egy-egy-ziccer, így már nem változott az állás. Vereségével a Sopron mutatója 5 gyõzelemre és 6 vereségre módosult, amivel a Fenerbahce és a TTT Riga mögött most kisebb lépéshátrányba került a magyar csapat.

Eredmény

Sopron Basket – Perfumerias Avenida Salamanca 66-68 (17-17, 12-29, 20-12, 17-10)

Statisztika

A B-csoport állása

Hirdetés