Hirdetés
Magyarország

Nagy hangsúlyt fektetnek a fizikális felkészülésre a TFSE-MTK-nál

Hirdetés

A TFSE-MTK hivatalos honlapján Vass Bence erőnléti edzővel készült összeállítás. A szakember tavaly augusztusban csatlakozott az NBI-es női kosarasok és röplabdások mellé.

A lányok gyorsan megismerkedhettek vele, hiszen heti 5 edzést tartott nekik az alapozó időszakban. A szezonra történő felkészülés akkor olyannyira hatékonyan sikerült, hogy az első mérkőzések után több játékos is jelezte: soha nem érezte magát ilyen jó állapotban – fogalmazott a klub honlapja, mely kiemelte: a szezon közben heti 3 alkalommal zajlott a közös munka, ami nagyban hozzájárult a lányok megfelelő erőnléti állapotához.

A vírushelyzet felborította a terveiket és a bajnokság befejezését is, de a csapat hamar felismerte, hogy nincs idő tétlenségre, és folytatni kell az érdemi munkát. Ennek megfelelően Bence hétről hétre készült otthon elvégezhető gyakorlatokkal, és online meetinget is tartott a lányoknak – olvasható a klub honlapján megjelent összeállításban.

A női kosarasok májusi újrakezdésénél egyből jelen volt, azóta pedig a speciális erőfejlesztést tűzte ki fő célul. Elmondása szerint most olyan gyakorlatokra is van idejük, melyekre korábban nem volt a szezon közelsége vagy éppen a mérkőzések sűrűsége miatt. A stábbal karöltve további fejlődésre számítanak a következő idény kezdetére, ugyanakkor pontosan tudja mindenki, hogy a riválisok is gőzerővel készülnek, és a lehető legjobb formát szeretnék előidézni a szeptemberi rajtra. – összegez a klub honlapja.

Vass Bence az egyesülethez a vezetőedző, Magyar Bianka által került, és az edzések mellett rendre jelen volt a mérkőzéseken is. Az elmúlt szezon kedvenc momentuma számára a márciusban Pécsett megrendezett Magyar Kupa, és az ottani szereplés volt.

Fotó: tfse.sport.hu