Hirdetés
Magyarország

„Nagy kockázat van abban, ha valaki a megadott határidők előtt tér vissza az edzésaktivitáshoz”:

:

Hirdetés

Az Országos Sportegészségügyi Intézet szigorú ajánlásokat fogalmazott meg a COVID-19 betegséggel diagnosztizált sportolók számára.

A tünetmentes COVID-19 pozitív teszteredmény esetén legalább 2-4 hétig javasolják a fizikai kíméletet, a verseny és szabadidősport mellőzését. Tünet és COVID-19 pozitív teszteredmény esetén ugyanez 6 hét. A sportorvosi-versenyzési engedély pozitív teszteredmény esetén automatikusan felfüggesztésre kerül, a terápiás-karantén-biztonsági időszak leteltével újra kell indítani a versenyzési engedély megszerzésének folyamatát a sportorvosnál – olvasható az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlásai között.

A DIGI Sport ezekről az ajánlásokról kérdezte Dr. Toman Józsefet, a Sportkórház vezető keretorvosát.

Nagy nagy kockázat van abban, ha valaki a megadott határidők előtt tér vissza az edzésaktivitáshoz. Ez most egy olyan történelmi időszak, amikor a koronavírus és mindenféle más vírus működését megismerve talán egy kicsit közelebb kerülhetünk a hirtelen szívhalál működésének – ha nem is teljes, de legalább részleges – megértéséhez. Senki nem vállalhatja fel, sem orvosként, sem edzőként, sem sportszervezet vezetőjeként azt a felelősséget, hogy ilyen tragédiák – amennyiben van ismeretünk arról, hogy kerüljük el őket -, újra bekövetkezzenek. Az ajánlásaink ezt a cél szolgálják.

– mondta Dr. Toman József.

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés