Hirdetés
Magyarország

Nagy különbségű vereséget szenvedett a Sopron a Fenerbahce otthonában

Fenerbahce - Sopron Basket 73-47 (22-11, 12-7, 19-15, 20-14)

Euroliga, 4. forduló
Isztambul, Metro Energy Sports Hall
Mendoza Holgado, Faur, Chueca Moreno (Cvetkovski)

Fenerbahce: Cakir, Williams 12, McBride 28/12, Iagupova 17/9, Stokes 12. Csere: Zahui 1, Kurtulmus, Canitez 3, Simsek.

Sopron Basket: Williams 12/6, Fegyverneky 5/3, Varga A., Jovanovic 2, Határ 2. Csere: Peddy 8/6, Brooks 12/6, Gaye 6.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 4. fordulójában a Fenerbahce 73-47 arányban múlta felül a Sopron Basket csapatát.

Az első három mérkőzését megnyerő Sopron Basket felemás előjelekkel készülhetett az összecsapásra. Az ismert utazási nehézségek komoly hátrányt jelentettek, ugyanakkor ezen az estén már bevethető volt a sérülésből visszatérő Jelena Brooks és az új igazolás, a Phoenix Mercury-val WNBA döntőt vívó Shey Peddy. A Fenerbahce is változtatott a múlt heti girona-i meccsükhöz képest. Kiah Stokes ezúttal nagy szerepet kapott, Amanda Zahuinak viszont csak részfeladatokat megoldása jutott. A törökök az elmúlt két fordulóban vesztesen hagyták el a pályát, így hazai közönség előtt egyértelműen a javítás volt a céljuk. Alina Iagupova duplájára Fegyverneky Zsófia triplával válaszolt az összecsapás elején. Határ Bernadett találata után még 5-4-re vezetett a Sopron. Ezt követően viszont Kiah Stokes duplájával és Kayla McBride sorozatban szerzett hét pontjával gyorsan lépéselőnybe került a házigazda. Érezhetően óriási erőket mozgósított a Fener, hogy hamar egyértelművé tegye fölényét. Gáspár Dávid már 10-5-nél időt kért, de újabb három perccel később 17-7-nél elérte a 10 pontot a differencia.

Fotó: FIBA.Basketball

Az első negyed hajrájában Gabby Williams négy pontjával igyekezett szépíteni a Sopron. A játékrész végén azonban Alina Iagupova kiszorított helyzetből elengedett hárompontosa célt ért és ezzel 22-11-re mentek a hazaiak. A második negyedet is Iagupova triplája indította, majd jött Elizabeth Williams négy pontja és Kayla McBride ziccere. A Sopron négy percen át nem talált be és ez idő alatt 31-11-re ellépett a Fener, mely magassági fölényét maximálisan kihasználta. Gabby Williams triplája törte meg a mieink kosárcsendjét. A félidő utolsó öt percében a török támadások hatékonysága némileg visszaesett, de ezzel nem tudott élni a Sopron. Williams hármasa után ugyanis újabb három percet kellett várni a következő magyar pontra. Ez Aby Gaye nevéhez fűződött. A francia center a negyed végén is megvillant, így is azonban 34-18 állt az eredményjelzőn a félidőben. A harmadik szakasz elején Shey Peddy triplájával és Jelena Brooks idei első soproni pontjaival szépített a magyar bajnok. 38-23 után azonban 43-23-nál újra visszaállította a 20 pontos különbséget a Fener.

Fotó: FIBA.Basketball

Egy pillanatra nem adta fel a Sopron, nagyot harcolt és emiatt igen hullámzó mérkőzés kerekedett. Rendre rögzíthettünk felzárkózási kísérleteket, 45-28-nál például Victor Lapena időt is kért. Ezek után viszont minden alkalommal visszaállította a 20 pont környéki előnyét a török sztárcsapat. A harmadik negyed végén 53-33-ra vezettek a hazaiak. A záró szakaszt Shey Peddy triplája vezette fel, de erre Elizabeth Williams azonnal válaszolt egy duplával. A bemutatkozó amerikai játékos nagy bizonyítási vággyal játszott, nem sokkal később duplát is értékesített. A különbség azonban 57-38 után megugrott a két csapat között. A Fenerbahe érezhetően nem csak nyerni szeretett volna, hanem arra is felhasználni a találkozót, hogy új lendületet kapjon. Nyilván a szempontjukból egy ilyen szezonkezdet után ez teljesen érthető. Egy 9-0-s futással 66-38-ra elszakadtak a hazaiak. A soproni kosárcsendet – részben Amanda Zahui sportszerűtlen faultja után megnyíló lehetőséggel – Jelena Brooks hét pontja törte meg. Még 68-45-re felzárkózott a magyar csapat. A hajrában a mieinktől Aby Gaye is betalált, míg a 73-47-es végeredményt Kayla McBride triplája alakította ki.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés