Hirdetés
Archivum

Nagy különbségû DVTK siker Sopronban:

:

Hirdetés

Magabiztos DVTK gyõzelmet hozott a 2014-es esztendõ elsõ nagy hazai rangadója. A miskolci gárda 76-64-re verte a helyenként szétesõen és sok hibával játszó Sopront.

A találkozó elõtt Török Zoltán virággal köszöntötte a 2013-as esztendõ legjobb játékosának választott Fegyverneky Zsófiát, majd közvetlenül a feldobás elõtt gyászszünetre került sor. Sopronban a közelmúltban elhunyt Bognár Antalra, a csarnok örökös gondnokára emlékeztek. A hazai légiósok közül ezúttal Kelly Faris volt a kimaradó, aki az Egyesült Államokban tapasztalható ítéletidõ miatt késve érkezett meg.

A beharangozónkban azt a kérdést tettük fel, hogy a kisebb téli szünet után melyik gárda veszi fel elõbb a ritmust. A kérdésre a válasz az elsõ percekben megérkezett. Nagyon jól kezdett a DVTK és 9-2-nél már Igor Polenek kért idõt. A vendégeknél Bukovszki remekelt, aki elõbb egy duplát, majd egy triplát értékesített. A rövid eligazítás után sem változott a játék képe. Jansone triplájával már 10 ponttal ment a DVTK. A Sopron a negyed hajrájában Hawkins két villanásával faragott a hátrányán, ekkor a debütáló Maikel López idõt is kért. 10 perc után végül 19-14 állt az eredményjelzõn.

A második negyed Jansone újabb triplájával indult. A DVTK az elsõ félidõben összesen hatszor volt eredményes távolról, miközben egyetlen hazai hármas sem talált utat a gyûrûbe. Vincze duplájával már 10 egység volt a differencia. A második etap sokáig pontszegényebben alakult mint az elsõ, majd Hawkins nagy sorozata után – hat pontot szerzett három egymást követõ támadásból – a Sopron megkezdte a felzárkózást. 25-21-nél mindössze 4 pontra olvadt a differencia. A miskolci csapat azonban gyorsan megbüntette a védekezésbeli kihagyásokat és két hármassal az elõnyük ismét elkezdett nõni. A félidõ utolsó percében Raven villant, amivel 37-27-re módosult az állás.

A harmadik etap elején mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba. A DVTK-nál elõbb Jansone és Tobin volt eredményes, majd Raven talált be távolról. Eközben hazai oldalon mindössze egy Ciglar villanást jegyezhettünk fel. A decemberben igazolt horvát irányító 15 ponttal végül csapata legeredményesebbje lett. A teljesítményének értékét növeli, hogy mindössze 17 perc játék alatt érte ezt el. 46-29-nél azonban már 17 ponttal vezetett a DVTK. A harmadik szakasz utolsó három percében mindkét csapat két-két távoli dobást értékesített. Ez pedig azt jelentette, hogy állandósult a 10 pont feletti differencia.

Az 54-41-rõl induló záró szakaszban kis túlzással már csak a különbség volt kérdéses. Sverrisdottir triplájával 59-43-nál 16 egységre nõtt a differencia. A DVTK legnagyobb elõnye az utolsó negyedben 65-47-nél 18 pont volt. Az utolsó percekben a tétet az adta, hogy a Sopron 8 pontos miskolci sikere után a DVTK az egymás elleni eredményt maga javára tudja-e fordítani. Hawkins és Ciglar vezérletével 9 egységre feljött a Sopron, de a mérkõzés a végül 16 pontig jutó Sverrisdottir hármasával zárult.

A DVTK összeszedett, jó játékkal magabiztos gyõzelmet aratott. Kiválóan debütált az új szakvezetõ Maikel Lopez. Ami a téli szünet elõtti teljesítményhez képest nagy változás volt, hogy ezúttal a magyar magból is érkeztek villanások az extra dobóteljesítmény mellett. Utoljára 9 éve gyõzött a miskolci csapat Sopronban. Igor Polenek együttese pedig tudása töredékét nyújtotta.

Eredmény
UNIQA EUROLEASING SOPRON – ALUINVENT DVTK 64-76 (14-19, 13-18, 14-17, 23-22)

Hirdetés