Hirdetés
Archivum

Nagy különbségû gyõzelemmel indítottak a pécsiek:

:

Hirdetés

A vártnál nagyobb különbségû gyõzelmet aratott a Pécs 2010 együttese a Vasas otthonában. A pécsiek már az elsõ negyedben magukhoz ragadták a kezdeményezést és végül 65-37-es sikerrel távoztak a fõvárosból.

Egy mozgalmas szeptember után végül teljes kerettel állhatott ki a Pécs 2010 együttese az idei évad elsõ tétmérkõzésére. A Vasas ezzel szemben már a második bajnokijára készült, egy elõre hozott találkozón 22 pontos vereséget szenvedtek a fõvárosiak a Soprontól.

A pécsiek kezdték jobban a találkozót, de a Vasas szerencsés távoli dobásokkal az elsõ negyed végére minimalizálta a hátrányát. 10 perc után 12-11-es vendég vezetés állt az eredményjelzõn. A második szakaszban a hazaiak továbbra sem tudtak betalálni a gyûrûbe, miközben a pécsieknél a harcos Horváth Lilla és a helyenként kifejezetten szép megoldásokat választó Stephanie Murphy vezetésével 10 pont környékére hízott a különbség. A szünetben 26-16-ra vezetett Zeljko Djokic együttese.

A harmadik negyedben érdemben nem változott a különbség a két gárda között. A pécsiek magabiztosan õrizték elõnyüket, miközben a Vasasnak csak felvillanásai voltak. A negyedik negyedben Horváth Lilláéknak szinte minden behullott, így ekkor már a különbség is megugrott. Végül az újdonsült pécsi csapatkapitány Sarok Nikolett duplájával alakult ki a 65-37-es végeredmény.

A mérkõzés hõse pécsi oldalon Allie Quigley volt, akinek vasárnap délután szállt le a repülõgépe, majd azonnal csatlakozott a társaihoz és végül 14 perc játék alatt 12 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. A rendkívül gyenge napot kifogó Vasasnál a 8 pontot és 8 lepattanót szerzõ Adamecz Lilla teljesítménye dicsérhetõ egyedül.

Eredmény
Vasas-Basket – Pécs 2010 37-65 (11-12, 5-14, 12-14, 9-25)

Statisztika

Hirdetés