Hirdetés
Archivum

Nagy lehetõség kapujában a Szekszárd, a 2-4. hely között bármi lehet:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték a hazai élvonal utolsó elõtti, 21. fordulóját. Az alapszakaszból hat mérkõzés: egy teljes forduló és egy elhalasztott találkozó pótlása van hátra. Ebben a kéthetes szünetben érdemes egy rövid helyzetértékelést tenni, hogy mi várható az utolsó fordulóban.

A legkedvezõbb helyzetben az Atomerõmû KSC Szekszárd csapata van, akik 16 gyõzelemmel és 3 vereséggel vezetik a tabellát. Amennyiben Zeljko Djokic gárdája az utolsó fordulóban legyõzi a BEAC-Újbuda együttesét, melyre a jelenlegi erõviszonyok mellett nagyon nagy esély mutatkozik, úgy megnyeri az alapszakaszt.

A 2-4. hely között még több opció lehet. Az UNIQA Sopron a miskolci veresége után csak akkor léphet elõre a második helyrõl, ha a BEAC megtréfálja a Szekszárdot, míg a soproniak az utolsó fordulóban felülmúlják a PEAC gárdáját. Ha Szekszárdon érvényesül a papírforma, de a címvédõ soproni gárda hazai pályán nem botlik, akkor Sterbenz László együttese zár a második pozícióban az alapszakasz tabelláján.

Amennyiben hazai pályán a Sopron nem tudja érvényesíteni a fölényét és megszerezni a gyõzelmet, úgy akár egy hármas körbeverés is kialakulhat a 2-4. pozíciókban. Ehhez arra is szükség van, hogy a CMB Cargo UNI Gyõr érvényesítse a papírformát. Völgyi Péter együttesére az MTK-Budapest és a Vasas Akadémia vár az elõttünk álló két hétvégén. Hármas körbeverésnél a Gyõr futna be a második helyre, a PEAC végezne a harmadik pozícióban és a Sopron negyedikként zárna. Amennyiben az utolsó fordulóban Sopronban érvényesül papírforma, úgy a Gyõr számára két gyõzelem a harmadik helyet jelentené. Ha a tavalyi ezüstérmes akárcsak az egyik meccsén is hibázik, akkor pedig a negyedik helyen zár.

Az 5. helyet a VBW CEKK Cegléd biztosította a hétvégi gyõzelmével. Amennyiben az Aluinvent DVTK nyerne Zalaegerszegen, akkor is a Cegléddel szembeni összevetésben az egymás elleni eredményeket tekintve a két veresége miatt hátrányban lenne. A DVTK – ZTE mérkõzésnek ennek megfelelõen nem lesz tétje, hiszen a zalaiak sem tudnak már elmozdulni a 7. pozícióból.

A hétvégén kialakult a felsõházi rájátszás mezõnye, hiszen azzal, hogy a PINKK-Pécsi 424 vereséget szenvedett a BEAC otthonában, biztossá vált a Vasas Akadémia 8. helye. A három alsóházi csapatot tekintve a hátralévõ meccseken BEAC a Szekszárddal, az MTK majd a Gyõrrel küzd. Emellett pedig lesz egy PINKK-MTK mérkõzés. Nem tétnélküli ezen csapatok számára sem az utolsó forduló, hiszen az alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a play-out-ba.

Hirdetés