Hirdetés
Archivum

Nagy lehetõség kapujában Vajda Anna csapata Törökországban:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap a 23. forduló mérkõzéseit rendezik a török élvonalban. A Hatay az Abdullah Gül Üniversitesi együttesének vendége lesz és egy gyõzelemmel Vajda Annáék nagy lépést tehetnek egy kedvezõ alapszakasz végi pozíció felé.

A Hatay 17 gyõzelemmel és 5 vereséggel várja az alapszakasz utolsó négy fordulóját, míg az AGÜ 15 gyõzelemmel és 7 vereséggel. Amennyiben a Hatay bravúrt tud elérni a szombati rangadón, úgy az AGÜ-t egészen biztosan megelõzi az alapszakasz végén és ezzel az elsõ négy között biztosíthatja a helyét.

A két csapat utoljára december 23-án találkozott és akkor a Hatay 78-61-es gyõzelmet aratott. Az AGÜ ekkoriban elég nagy hullámvölgybe került, amibõl csak február végére tudtak kimászni. Azóta sikerrel megvívták az Európa Kupa negyeddöntõjét és készülhetnek az elõdöntõre, melyet a Bourges ellen vívnak. Ez a párharc kedden kezdõdik számukra, méghozzá hazai pályán.

A Hatay szereplését nagy terjedelemben követhetjük az egész szezonban és egy egységes csapatot ismertünk meg bennük. A jó szereplés egyik kulcsa, hogy fontos meccseken mindig érkezett extra egyéni teljesítmény. Az AGÜ ellen például Vajda Anna ért el 13 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplát. Az is kedvez a Hatay-nak, hogy nem aprózódnak el az erõforrások, mint azon török élcsapatoknál, akik a nemzetközi porondon még versenyben vannak. A szombati rangadó elõtt az AGÜ kapcsán is kérdés, hogy milyen állapotban vannak, hiszen a múlt héten kedden és pénteken EK negyeddöntõt vívtak, majd azt követõen vasárnap, illetve most szerdán bajnokit játszottak. A szombati meccs után pedig kedden a Bourges-t fogadják.

Az utóbbi összecsapásain a Hatay esetében jó dobóformával találkoztunk és a palánkok alatt is erõsnek bizonyultak. Ha ezeket az erényeket tudják érvényre juttatni az AGÜ otthonában is, akkor egy teljesen nyílt rangadóra van kilátás.
 

A Török Bajnokság állása:

Hirdetés