Hirdetés
Magyarország

Nagy lehetőséget szalasztott el a Sopron Basket:

:

Hirdetés

Az Euroliga 4. fordulójában a Sopron Basket 62-59-es vereséget szenvedett a Lyon otthonában. A soproniak 19 ponttal is vezettek az összecsapáson, de a hajrában fordított a francia gárda.

Mindkét csapat hiányos összeállításban lépett pályára. A Sopron nem számíthatott Briann January játékára, míg hazai oldalon Alysha Clark és Julie Allemand kényszerült kihagyni a találkozót. Aleksandra Crvendakic találata vezette fel az összecsapást. Kiválóan védekezett a Sopron és támadásban is jöttek remek villanások, így végig előrébb jártak a mieink. Végül 10 perc után 16-7-es állást rögzíthettünk Crvendakic 9, Tina Jovanovic 7 pontjával. A második negyed elején 7 ponttal Jelena Brooks is feliratkozott az eredményes soproni játékosok közé. Határ duplája után pedig már 25-10-re vezetett a magyar bajnok. A félidőig megmaradt az előny, a nagyszünetre 31-15-ös állás mellett vonultak a felek.

Fotó: FIBA.Basketball

A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy a Sopron 41%-al, míg a Lyon 16%-al értékesítette a lehetőségeit a mezőnyből. A hazaiak 9 eladott labdájából pedig már 8 pontot szereztek a mieink. A harmadik negyed elején Dubei Debóra triplája is célt ért, amivel 34-15-nél kialakult a meccs legnagyobb különbsége. Marine Johannes és Ingrid Tanqueray vezetésével kezdte meg a felzárkózást a Lyon. Gáspár Dávid 36-24-nél időt kért, de lélektanilag érezhetően megfordulni látszott a találkozó. A hazaiak sokat kockáztattak a távoli dobásokkal, de öt triplájuk így is célt ért és bejöttek 10 egység alá. A harmadik negyedet végül Crvendakic duplája zárta és ezzel 43-33-ról vonulhatott a szusszanásnyi pihenőre a Sopron.

A záró szakaszban 52-42-ig őrizte jelentős előnyét a Sopron. Johannes állt a Lyon élére, de megvillant Marieme Badiane és Clarissa Dos Santos is. Két és fél perccel a vége előtt 58-57-nél jöttek vissza egy pontra a hazaiak, akik Ingrid Tanqueray büntetőivel 59-59-nél másfél perccel a vége előtt egyenlítettek. A hajrába érkezve 39 másodperc volt hátra, amikor Johannes 61-59-es előnyhöz juttatta a Lyon-t és erre már nem tudott válaszolni a Sopron. A végeredményt Tanqueray büntetője alakította ki.

Eredmény

LDLC ASVEL Feminin – Sopron Basket 62-59 (7-16, 8-15, 18-12, 29-16)

Legjobb dobók

LDLC ASVEL Feminin: Ingrid Tanqueray 16/9, Michelle Plouffe 14/12, Marine Johannes 13/6.

Sopron Basket: Aleksandra Crvendakic 18/6, Jelena Brooks 13/3, Tina Jovanovic 7.

Statisztika

Hirdetés