Hirdetés
Archivum

Nagy lehetõséget szalasztott el, de esélyes a Lattes Montpellier:

:

Hirdetés

Csütörtökön 20 órától az Európa Kupa elõdöntõ párharc visszavágóján a Lattes Montpellier a Spar Citylift Gironát fogadja. A francia csapat az elsõ meccsen 18 ponttal is vezetett, de ebbõl az elõnybõl csak 3 egység maradt a végére. Ettõl függetlenül hazai pályán így is favoritok.

Sokáig úgy nézett ki, hogy a Lattes Montpellier és a Spar Citylift Girona párharcában nem sok izgalom marad az elõttünk álló visszavágóra. Gironában ugyanis végig vezetett a francia gárda. Nem volt vissza két perc a harmadik negyedbõl, amikor még 57-39-re mentek. A záró szakaszban azonban a hazaiak nagy hajrába kezdtek és telt házas közönségük extra biztatása közepette felzárkóztak 69-66-ra, amivel életben tartották az esélyeiket.

Ellentétes helyzetben van a két csapat és ez teszi igazán esélyessé a Lattes Montpellier-t. A francia gárda az utolsó hét tétmeccsét megnyerte. Egészen pontosan február 17. óta nem találtak legyõzõre. A Girona eközben az utolsó három találkozóját elbukta. A bajnokságban két rangadót veszítettek (Salamanca, Gernika), így a második helyre estek vissza és már biztosan ebben a pozícióban zárják az alapszakaszt.

Hiába a kiemelkedõ küzdõszellem és a remek közönség, ez a tavaszi hullámvölgy a lehetõ legrosszabb pillanatban érkezett a Girona számára. Gyakorlatilag teljesen lenullázhatja azt, amiért egész évben harcoltak. Az utóbbi meccseken ugyanazokkal a problémákkal küzdenek. Beszakadt a dobóteljesítményük. A Lattes Montpellier ellen például a 65 mezõnykísérletükbõl mindössze 24 lett sikeres. Rengeteg az eladott labdájuk – a franciák ellen 17 ilyet jegyeztek fel a statisztikai lapjukra – és jelentõsen visszaestek a gólpasszok, szerzett labdák terén. Ezek egy része adódhat fáradtságból, egy része viszont azt mutatja, hogy rendszerszinten valami megcsúszott.

A Lattes Montpellier kapcsán sokan szkeptikusan fogadták azt a döntést, hogy Oleshia Malashenko helyére Ana Dabovic érkezett. A szerb klasszis azonban bizonyított és múlt héten Gironában, illetve legutóbb a hétvégén, döntõ fontosságú pontokat szerzett. Sami Whitcomb, Helena Ciak, Diandra Tchatchouang és Endy Miyem köré épülõ csapatukat remekül kiegészíti. Ponterõs, jó szerkezetû, kiválóan variálható és mély rotációra alkalmas kerete van a francia élcsapatnak. Ezt jól kamatoztatták az elsõ meccsen. A kispadról jövõ 36 pont, a 11 értékesített triplájuk és az a tény, hogy kilenc játékosuk talált be, sokat elmond az elõzõekben felsorolt erényekrõl. Egyértelmûen esélyesek.

Hirdetés