Hirdetés
Magyarország

Nagy meccset játszott a Szekszárd, 11 ponttal legyőzte a Sassarit

TARR KSC Szekszárd - BDS Dinamo Sassari 83-72 (17-24, 24-17, 20-14, 22-17)

Európa Kupa, 6. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok

TARR KSC Szekszárd: Horváth 9/3, Mányoky 10/6, Monroe 14, Boros 14/3, Westbeld 23. Csere: Theodorán, Stanacev 5, Krnjic 6, Szűcs, Holcz 2.

BDS Dinamo Sassari : Raca 30/6, Carangelo 19/15, Kaczmarczyk 6, Hollingshed 6/3, Joens 9/6. Csere: Toffolo, Crudo, Togliani 2.

Fotó: Jantner Zsolt / FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Európa Kupa csoportkör záró fordulójában a TARR KSC Szekszárd 83-72-re legyőzte a Dinamo Sassarit. Ezzel a szekszárdiak szinte biztosan továbbjutók a csoportjukból.

Ünnepi pillanatok vezették fel az összecsapást. Zseljko Djokics 300. alkalommal vezette a szekszárdi együttest és ebből az alkalommal köszöntötték. Nagy tét mellett dobták fel a labdát, 17 pontos győzelem biztos továbbjutást ért volna, míg minden más esetben számolgatásra készülhetünk és csütörtök este derül ki hivatalosan, hogy a Szekszárd bekerül-e a nyolc legjobb csoportharmadik közé. Azóta már tudjuk, hogy a 17 pontos siker nem lett meg, így marad a számolgatós forgatókönyv. Ott viszont nagyon jók az esélyek.

Az olaszok villámrajtot vettek és két perc alatt 8-0-ra léptek el. Időkérés után rendezte sorait a KSC, mely továbbra is nélkülözte Miklós Melindát és Nikola Dudasovát. Kathryn Westbeld szerezte az első pontokat a mieinkél. Két perccel később pedig Horváth Bernadett már egyenlített is 8-8-nál. A KSC összesen 10-0-s futást mutatott be, Westbeld újabb duplájával ugyanis 10-8-nál már a vezetést is megszerezte a magyar csapat. A folytatásban fej-fej mellett haladt a két gárda, 2-4 ponttal azonban jellemzően újra az olaszok jártak előrébb. Nem alakult jól a negyed hajrája, Jacinta Monroe begyűjtötte harmadik hibáját. Ráadásul egy triplával zárták az első szakaszt a vendégek, amivel 24-17-re mentek. Nagyon megijedni nem kellett, a második etapot Boros Julcsi öt pontja vezette fel, így pillanatok alatt nyílttá vált a csata.

Fotó: Jantner Zsolt / FIBA.Basketball

Boros Julcsi villanásaira Ivana Raca felelt. A szerb játékos 7 pontot szerzett sorozatban, amivel 31-22-re lépett el csapata. Az olaszok 34-28-ig őrizték a nagyobb előnyüket. Ekkor Kathryn Westbeld és Mányoky Réka extrájával vett új lendületet a KSC. A félidőig 11 pontig jutó Boros Julcsi duplájával 34-34-nél az egyenlítés is összejött. Óriási adok-kapok alakult ki a pályán. Előbb 39-34-re újra megugrottak az olaszok, majd innen 7-0-val 41-39-re fordított a Szekszárd. Alexandra Stanacev triplája adta meg ehhez a rohamhoz a kezdő löketet. A félidőt ugyan olasz találat zárta, de a 41-41-es eredmény így is mindenre esélyt kínált. A szekszárdi lányok is így gondolták. Elképesztő elánnal futottak ki a mieink a harmadik negyedre, élmény volt nézni. Igyekezett kialakítani a bevezetőben említett 17 pontot a magyar csapat. Csak úgy kapkodta a fejét az ember, hiszen Kathryn Westbeld, Horváth Bernadett és Jacinta Monroe is betalált másfél perc alatt. Amikor pedig Mányoky Réka triplája célt ért, már a 10 pontot ostromolta a differencia, amit 55-45-nél el is ért.

Fotó: Jantner Zsolt / FIBA.Basketball

Kiváló hangulat uralkodott és egyértelműen a mieinknél volt a lélektani előny. Ettől függetlenül ennél a 10 pontnál jobban ekkor nem sikerült elszakadni. Sőt a játékrész végére 61-55-re felzárkóztak az olaszok. A szekszárdiak kiváló csapatmunkát végeztek és 15-ből 9-et bedobtak mezőnyből ebben a 10 percben. Az olaszoktól pedig Ivana Racát kell kiemelni, aki már ekkor 21 pontnál járt. A negyedik negyedet Sara Krnjic négy pontja indította, 65-55-nél visszaálltva a 10 pontos különbséget. Sőt, Kathryn Westbeld villanásai után 69-57-nél már 12 pont választotta el a feleket. Ez 73-61-nél és 76-64-nél is megvolt. Természetesen a Sassarit sem kellett félteni és 76-69-nél 7 pontra visszajöttek. A Szekszárdnak erre is lett válasza, ami az elmúlt hét nehezebb pillanatai után kulcsnak bizonyult. Egészen pontosan Jacinta Monroe vette át a stafétát, kétszer is betalált. Ezzel 80-69-nél 11 ponttal ment a KSC. Erre még Boros Julcsi tett rá egy büntetővel. Vészesen fogyott az idő, 17 pontnak már nem volt realitása. Ugyanakkor a kétszámjegyű győzelemnek igen. Ezt Aleksandra Stanacev duplájával el is érte a Szekszárd. A 83-72-es eredmény pedig azt jelenti, hogy szinte biztosan ott lesz a legjobb csoportharmadikak között a KSC és ezzel folytathatja a rájátszásban.

Fotó: Jantner Zsolt / FIBA.Basketball

Hirdetés