Hirdetés
Európa

Nagy meccset nyert Prágában a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Már csak a címvédő UMMC Jekatyerinburg veretlen a női kosárlabda Euroligában. A 4. forduló csúcsrangadóján az orosz gárda 74-67-es győzelmet aratott az USK Praha.

A két veretlen csatája a várakozásoknak megfelelően alakult. Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két gárda és 10 perc után 20-18-ra vezettek az oroszok. A második szakaszban a 7 pontot is elérte a Jekatyerinburg előnye. A félidőig 14 egységig jutott Griner és 10-ig Meesseman, de ennek ellenére a nagyszünethez érkezve 39-35-re visszajöttek Natalia Hejkova tanítványai.

Fotó: FIBA.Basketball

A harmadik negyed hatalmas fordulatot és remek játékot hozott. Csúcsszínvonalú női kosárlabdát láthattunk a prágaiaktól, amikor 46-37 után egy 9-0-s szériával 46-46-nál egyenlítettek. A hajrába Meesseman és Vadeeva révén 4 ponttal újra ellépett a címvédő, de Elhotova triplája 52-51-re visszahozta a cseheket.

Az USK Prahából sokat kivetett a felzárkózás. A negyedik negyedben öt percen át nem szereztek mezőnykosarat és ez idő alatt 61-52-re elszakadt a Jekatyerinburg. Teja Oblak triplájával még felcsillant a hazaiak előtt a remény. A hajrában azonban 70-59-nál átlépte a 10 egységet a differencia és innen a címvédő behúzta a győzelmet. Brittney Griner 25, Emma Meesseman 16, Maria Vadeeva 12 pontot ért el a Jekatyerinburg 74-67-es sikere alkalmával.

 

Hirdetés