Hirdetés
Archivum

Nagy riválisától erõsített a Schio:

:

Hirdetés

Az olasz átigazolási piacról eddig kevesebb szó esett, pedig ott is zajlik az élet. Lapértesülések szerint a Famila Schio színeiben folytatja pályafutását a nagy rivális Cras Basket Taranto két egykori meghatározó embere Elodie Godin és Kathy Wambe.

A gazdasági válság az olasz nõi kosárlabdában is érezteti hatását. A bajnok Cras Basket Taranto vezetõi az elmúlt hetekben folyamatosan azt kommunikálták, hogy „dolgoznak a csapat jövõ évi költségvetésének elõteremtésén”, de ennél többet nem hoztak nyilvánosságra. Mindenesetre árulkodó, hogy helyi lapok kész tényként közölték: Elodie Godin már alá is írt a Famila Schio együtteséhez. A francia center négy évadot töltött Tarantóban és az Euroligában 9.9 pont, illetve 6.2 lepattanó volt az átlaga.

Nem Godin az egyetlen egykori Taranto játékos, aki jövõre a nagy rivális mezében futhat ki a pályára. Schióban folytatja pályafutását Kathy Wambe is. A belga klasszis 2009 és 2011 között erõsítette a Tarantót, az elmúlt évadban pedig a Villeneuve d’Ascq színeiben szerepelt, ahol a Francia bajnokságban 11.2 pont, 3.6 lepattanó és 5.1 gólpassz volt az átlaga.

Május végén az olasz csapatok vezetõi és a szövetség képviselõi megbeszélést tartottak  a jövõrõl, miután a Taranto mellett a Como, a Faenza, a Pozzuoli és a Sesto San Giovanni is súlyos anyagi gondokkal küzd. Nagy kérdés, hogy miként alakul az olasz szezon.

Hirdetés