Hirdetés
Archivum

Nagy rivalizálás az NCAA Final Four elõdöntõjében:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, kedden hajnalban kialakult az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságában a 2018-as Final Four mezõnye. Az Ohio állam legnagyobb városában Columbusban megrendezésre kerülõ eseményre mind a négy régióból az elsõ helyen kiemeltek kvalifikálták magukat.

1989, 2012 és 2015 után a sportág történetében negyedik alkalommal rendezik olyan mezõnnyel a Final Four-t, amikor a tábla mind a négy régiójából a legmagasabban rangsorolt alakulatokat láthatjuk. Ez azt jelenti idén, hogy a UConn, a Louisville, a Mississippi State és a Notre Dame küzdhet meg március 30. és április 1. között a nagyszabású rendezvényre gyönyörûen berendezett Nationwide Arénában a bajnoki címért.

A Final Four küzdelmeit közvetítõ ESPN csoporttal egyeztetve a szervezõk közzétették a Final Four programját is. Magyar idõ szerint március 31-én szombaton hajnali 1 órától a Mississippi State és a Louisville mérkõzik. Tavaly óriási meglepetésre, máig emlékezetes körülmények között a Mississippi State a UConn legyõzésével jutott a fináléba.

A második elõdöntõben magyar idõ szerint hajnali 3 óra 30 perctõl jön a UConn – Notre Dame rivalizálás újabb felvonása. Nagy múltra visszatekintõ, már-már ellenségeskedésnek is tekinthetõ párharc ez. Ebben az évadban decemberben a sérülésektõl tizedelt Notre Dame meg tudta szorongatni a UConn-t, így kifejezetten éles meccs kerekedhet.

A Final Four programja

Március 31., szombat
1:00 Mississippi State – Louisville
3:30 UConn – Notre Dame

Április 2., hétfõ
0:05 Döntõ

Videó: Így alakult át a Final Four-ra a Nationwide Aréna Columbus-ban

Hirdetés