Hirdetés
Archivum

Nagy tervek Orenburgban:

:

Hirdetés

Megszûnhet a kétpólusú orosz bajnokság, miután az Orenburg háza tájáról június elsõ hetében nagyszabású tervekrõl érkeztek hírek.

Az orosz állampolgársággal is rendelkezõ Becky Hammon saját honlapján jelentette be, hogy a 2010/2011-es szezonban a Nagyezsda Orenburg játékosa lesz. Maga a szerzõdtetés ténye szinte biztosra vehetõ, a részletekrõl azonban még nem tudni semmit, mivel a klub nem adott ki hivatalos közleményt. Az orosz Sport Express, egy éves kontraktusról beszél, míg a kevésbe megbízható információiról ismert, ugyanakkor szókimondóbb török pota6.com, kosaras portál, szerint az amerikai játékos két évre, szezonként 400000 dollárért kötelezte el magát az Európa Kupa döntõs együtteshez.

Nemcsak új sztárjátékos(ok) érkezése mutathatja, hogy nagyot akarnak dobni Orenburgban, hanem Vladimir Koloskov edzõ megtartása is. A kiváló mester még az orosz gárda elsõ EuroLigás évének (2008/2009) utolsó hónapjaiban vette át a csapatot. Akkor az Orenburg a nemzetközi porondon csúnyán leszerepelt, de Koloskov irányításával új alapokra helyezték a csapatépítést, aminek az elmúlt szezonban már Európa Kupa döntõ és orosz bajnoki bronzérem volt az eredménye.

Az Orenburg már az elmúlt szezonban is szorongatta a nagyokat, az orosz rájátszásban Jekatyerinburgban még gyõzniük is sikerült és klub célja, hogy a Szpartak és az UMMC mögé felzárkózzanak. Ha nem sajnálják rá a pénzt, akkor nem lehetetlen a küldetés…  Mindenesetre a CSZKA kiválásával szükség lenne egy harmadik együttesre is, mert az elmúlt Szuperliga rendkívül egyhangú volt.

Hirdetés